VÁLASSZ: -

2007-07-26 12:14:04

Gyermeknevelés és munkavállalás

Világ életemben boldog, kiegyensúlyozott családra vágytam. Egy olyan férjre, aki a hibáimmal együtt szeret és elfogad, és két egészséges kisgyermekre…
Olyan családra, amelyben én magam is felnőttem. Hiszen mi más lett volna számomra követendő példa, mint a szüleim, az általuk létrehozott családi minta.
Édesanyám az óvodakezdésig otthon volt velem, bár otthon is keményen dolgozott, hiszen kiegészítő kereset gyanánt fóliáztak. Paprikát, paradicsomot termesztettek, amely rengeteg munkát igényelt. Egyszóval vagy a járókában vártam a paprikaszedés végét, vagy a dédi és a nagyi óvó szeretetét élveztem.
Éppen ezért nagyon tetszett az a hozzászólás, ahol arról olvastam, hogy mi is felnőttünk, amikor a szüleinknek dolgozniuk kellett és bölcsődébe adtak minket… vagy épp a nagymama vigyázott ránk.
Én azt gondolom, hogy nem szabad senki fölött pálcát törni. Tisztelem, becsülöm azokat az édesanyákat, akik főállásban otthon vannak a gyermekükkel, és a nap 24 órájában a kicsikkel foglalatoskodnak, ám ugyanúgy becsülöm azokat a nőket is, akik össze tudják hangolni a munkát és a gyereknevelést.

Bevallom, én a második csoportba tartozom, s nem azért mert számomra nem fontosak a gyermekeim. Mindennél és mindenkinél többet jelentenek számomra. Soha nem gondoltam volna, hogy minden szívdobbanásom és minden gondolatom róluk fog szólni. Tudatot megsemmisítő szerelemmel szeretem a gyermekeimet és a férjem. S tudjátok, hogy miért?
Azért mert ők azok, akikre mindig, minden helyzetben számíthatok. Akiknek a mosolya és az érintése mindig őszinte, akiknek a szavai mögött semmiféle alattomos szándék nem lapul.


A család az egyik legősibb egység, melynek jelentősége mára sajnos egyre inkább feledésbe merült. Ha jobban belegondolunk, a nagyszüleink korában teljesen természetes volt, hogy egymás mellett öregedtek meg, s a templomban elhangzott holtodiglan-holtomiglan szent és sérthetetlen köteléket jelentett.
Ehhez képest ma úgy van az embereknek 2-3 családja, mintha kötelező volna…
Véleményem szerint ez elkeserítő! De vajon miért?

Éppen ezért érintett negatívan, amikor a jeges műsor ideje alatt a fórumok azzal voltak tele, hogy folyton a gyerekeimről, a családomról beszélek. Hát kérdem én, olyan nagy bűn ez?! Olyan nagy bűn azokról beszélni, akik számomra a legfontosabbak?! Szerintem nem!
Amikor a kislányunk, Lara megszületett, Norbi azt szerette volna, ha főállású édesanyaként otthon várom őt minden este meleg vacsorával, és nem dolgozom.
Hosszas beszélgetések után sikerült csak megértetnem vele, hogy a lelki békém megteremtésének szerves része az, hogy dolgozzak. Arra kértem, hogy értsen meg, s ha egyszer is úgy érzi, hogy a munka a család rovására megy, ígérem, abbahagyom. Nem mondom, hogy könnyen, de sikerült megtalálnom az arany középutat, és teljessé vált az életem. Úgy gondolom, hogy ha egy édesanya, nő, feleség lelkileg elégedett és boldog, harmóniában él önmagával, akkor a környezete is ennek előnyeit élvezheti. Hiszen ami belül van, az van kívül is, s ez fordítva is igaz. Én azt vallom, hogy sokkal fontosabb a gyermekeinkkel együtt töltött MINŐSÉGI, mint a mennyiségi idő!

Nekem szükségem van arra, hogy a munkámban is hasznosnak érezzem magam, hogy újat alkossak azok számára, akik számítanak rám.
És egyáltalán nem érzem magam rossz anyának! Az óvoda és a bölcsőde után csak az övék vagyok! Futkározunk a Duna parton, homokozunk, játszótéren mászókázunk, vidámparkba vagy cirkuszba megyünk, strandolunk vagy épp a csúszdaparkban játszunk. Önfeledten…
Biztos vagyok benne, hogy vannak olyanok, akikben azonnal megfogalmazódik a frappáns válasz: hát persze, a milliókból könnyű ezt finanszírozni!
Sokan azt gondolják, hogy az ismert embereknek – sztároknak – semmit nem kell tenniük annak érdekében, hogy legyen mit a tejbe aprítaniuk! Gazdagságban fényűző életet élnek, ülnek a millióik tetején és élvezik a jólétet! Hát elmondom, hogy ez nagyon nem így van!
A legnagyobb milliárdosok is 10-12 órákat dolgoznak! Hiszen minél nagyobb egy birodalom, annál nagyobb a tét.
Mosolyogva hallgatom, amikor fültanúja vagyok egy-egy irígykedő beszélgetésnek, amikor arról szól az eszmecsere, hogy vajon miből „lopta” a beszélgetés alanya új autójának az árát… Eszébe sem jut a beszélgetőknek, hogy esetleg megdolgozott érte! S érdekes módon az addig befektetett munkát senki nem irigyli tőle, csak a végeredményt, a szép autót! Ez sajnos egy általános magyar „népbetegség”!
Mindenkinek áll a zászló. Van aki kesereg, s van aki tesz is azért, hogy ötről a hatra jusson! Én az utóbbit támogatom! De semmiképp sem az egészség és a család rovására!!!
További kellemes, szép napot kívánok mindenkinek!

RékaCímkék: 49
Értékelés: 3.54518 Hozzászólások: ()

BLOG LEÍRÁSA

Sportról, családról, a munkámról, magamról...

MAGAMRÓL

Fitness edző. DVD: Add önmagad! 1., Add önmagad! 2., Az igényes nők edzésprogramja, Légy bombajó kismama!, Add önmagad! 3. A tökéletes alakodért

ÜZENŐFAL

2008-04-14 22:24:38 Andi Kedves Réka!
Nagyon tetszik a blog.
Én csak annyit szertnék mondani, hogy csak így tovább, nagyon jó vagy abban amit csinálsz és ne törődj azokkal, akik bántanak!
Cak féltékenyek arra, amit elértél KEMÉNY munkával.
Köszönöm, hogy vagy és segítesz az emebereknek.

2008-04-14 19:23:42 Tóth Éva Szia Réka!
Az RR stars kollekcióhoz hozzá lehet jutni valahogy?

2008-04-12 18:28:30 Martina Szia Réka!
Remélem emlékszel még a március 31.-ei napra,amikor eljöttél hozzánk Nyíregyházára a Bem József Általános Iskolába.
És el tudnád küldeni azokat a képeket ami ott készült?Az e-mail címem:cs_tina@freemail.hu
Előre is köszi. :)

2008-04-11 08:29:14 Norcika Szia Réka!
Megszeretném kérdezni,hogy milyen gyakorlatokat és mit lehet ennem ,ha csak formásodni szeretnék!
Előre is köszönöm!

2008-04-10 15:46:33 Vica Jópofák vagytok, hogy nem jelenik meg a hozzászólásom.

2008-04-10 12:59:22 anyuka88 Szia Reka!En egy londonban elo magyar vagyok.Gratulalni szeretnek neked es a parodnak es sok sikert kivanok a jovoben is. Egy gyerekem van es nagyon meghiztam a segitsegedet kernem a
lefogyashoz.hallottam egy fogyast segito tabbletarol csak nem tudom a nevet.valoban hatasos?

2008-04-10 10:45:33 izi Hu-ha!Akinek nem szimpatikus a Réka miért olvassa a blogját?Inkább tornázni kéne hogy ne legyen ennyi mocsok az emberi testben,erőt gyüjteni és szeretni.

2008-04-09 16:40:31 Mrs.Robinson Szia Reka,mea culpa,hogy en itt ekezet nelkul de egy ideje kulfolodn elek.Szoval.annyi mindent tudnek es szeretnek irni,de a legeslegfontosabb:teljesen indifferens,hogy kis es mit gondol,ha van celod(barmi is az)ha van hited(barmiben)akkor kuzdj,menj,csinalj.Mindig lesznek "masok"-egyfajta reakciokent Rad, az eletedre(amirol nem tudnak),a kulsodre.Na ilyenkor kell szelektalni.Nyilvan nem kellemes negativ prekoncepciokat hallgatni-de eza piros szonyeggel jar.
Norbinak annyiban igaza van,hogy felesleges mindent kimondani,elmagyarazni"en nem is ugy ertettem.."nem is olyan vagyok" mert csak belebonyolodsz es taptalajt adsz arra,hogy kiforgassak a szavaidat.Csak onmagunknak kell megfelelni,es elszamolni.Nem attol leszel szebb vagy jobb,hogy a taxis mit mondott.Szoval,az ero legyen veled:-))

2008-04-09 14:37:55 Norci Szia Réka!
Megszeretném kérdezni hogy milyen gyakorlatokat kell csinálnom és mit lehet ennem ,ha csak formásodni szeretnék?

2008-04-09 10:53:56 szabina Kedves réka!Az én véleményem egyetért a tiéddel mert a mai világban nagy az irigység és a rosszindulat persze vannak kivételek!Én egy31 éves 2gyermekes anyuka vagyok olyan helyen lakom ahol az emberek mindig a másikkal foglalkoznak nem magukkal biztos lenne mit sepregetniük

2008-04-07 19:34:36 Noémi Szia Réka! Nem tudom,hogy emlékszel de az egészséghétre jöttél edzést tartani hozzánk Nyíregyre.Mikor fogod leírni ide?:)

2008-04-07 01:24:28 Viktoria nagyon jol nezel ki ket gyerek utan.gratulalok.
en kanadaban elo magyar vagyok,e gyerek edesanyja s itt kanadaban is az egy mentseg hogy valaki kover de van gyereke.
szomoru.s igaz hogy a magyar rosszindulatu s massal torodik nem a maga eletevel.sok sikert mindenhez

2008-04-06 14:30:37 Zita Kedves Réka!Szeretném kérdezni, hogy hol tudnék hozzájutni az Add Önmagad 3-hoz mert egy boltban sem találom.illete hallotam hogy áprilisban kerül a polcokra a legujjabb dvd amin 5*20perc látható.Baja környékén lakom.
Köszönettel: Zita

2008-04-06 10:30:07 Benedetta majd a máec. 31-i képeket valaki el tudja küldeni(tudod réka akkor volt a bem jószef ált. iskolában az egészség hét)az e-mail címem: beni0630@freemail.hu! előre is köszönöm!

2008-04-03 13:46:41 edo Kedves Réka!
Csak azt szeretném megkérdezni hogy áprilisban mikor várható az új dvdéd? nár nagyon várom!!!

2008-04-02 19:28:16 Violetta Szia!Mindennap tornázok a bnőmmel a kazijaidra,nagyon jó!Régebben azt hittem,h hülye vagy,de nagyot tévedtem!Fantasztikus vagy!Ne foglalkozz azokkal akik irigyek rád!mutasd meg hogy különb vagy náluk!Engeem is sokan megvetnek,de nem foglalkozok velük,mert tudom h a te segítségeddel lefogyok!Puszi

2008-04-01 18:15:22 Kriszti Szia Réka!
Ma csináltam a 2. videodatm és nagyon fárasztó volt de jó is:)
remélem mégsokáig fogom folytatni és nyárra majdnem olyan tökéletes alakom lesz mint Neked:)..vagy csak 1 kicsit hasonlítson:D.
Köszi szépen, szia:)

2008-04-01 14:56:45 benedetta Kedves réka! remélem emlékszel a március 31-re a Bem József Álltalános iskolában. mert majd a képeket el tudnád küldeni a beni0630@freemail.hu e-mail címre. előre is köszönöm!:)

2008-04-01 14:30:58 mondik Szia Réka!
Nem értem, hogy miért zavar az, hogy sokan nem szeretik azt, amit és ahogyan csinálsz. Végülis: nem a szeretetükből, hanem a pénzükből és a hiszékenységükből élsz meg. Nem is akárhogy :).

2008-03-31 20:07:25 Kingi Volt nálunk Réka Nyíregyházán jól megtornáztatott minket
aranyos kedves!!!!!!!

© StoryOnline 2007