VÁLASSZ: -

2008-02-25 11:20:35

Íme, ahogy ígértem, itt a folytatás...

Érdekes... Teljesen más kezdést terveztem az előző rész folytatásának, de ahogy a mondás szól: Ember tervez, Isten végez... És mennyire így van!

Sokszor elakadok a részletekben. Ez betudható egy jó tulajdonságnak is, de ebben a felületes, rohanó, mindenkit eltaposó világban nem biztos, hogy kifizetődő! Néhány hete olvastam Müller Péter: Örömkönyv c. művét, amely olyan hatással volt rám, hogy ha személyesen találkozhatnék e nagyszerű íróval, tiszteletem jeléül biztosan magamhoz ölelném! Egyszerűen lenyűgöztek az őszinte, patyolattiszta, érthető sorok, a bennünk rejlő ki nem mondott gondolatok! Minden egyes szavát magamba szívtam, hiszen olyan érzés kerített hatalmába, mintha Müller Péter ismerne engem. Mintha érezné és tudná, hogy milyen gondolatok kavarognak bennem. Ha valaki olvasta a könyvét, valószínűleg ugyanezt érezheti...

Elnézést, hogy elkalandoztam, a SZERETET összetartó erejéről volt szó! Számtalanszor felteszik a kérdést, épp ezért én magam is eltöprengek azon, hogy mi a kapcsolatunk, mi az erős összetartozásunk titka Norbival? A közös munka?! Nem! Nagyon jó, hogy egy az érdeklődési körünk, munkánk, missziónk, de nem ez az, ami összeköt minket. A gyerekek?! Nem! Fantasztikus, talán az élet legnagyobb ajándéka két kicsi gyermekünk, de tudom, hogy az egységhez több kell!

Tudjátok mi? A SZERETET! A másikat szeretni nem csak annyit jelent, hogy naponta többször, majd az évek előre haladtával egyre kevesebbszer mondjuk el egymásnak vagy küldjük el sms-ben, hogy Szeretlek, hanem a testi-lelki "összekapaszkodás" egységét! A részleteket, az apró pici részleteket... S bárki mondhat bármit, az én véleményem és tapasztalatom az, hogy ennek a meghatározó egységnek az apró pici, az élet értelmét adó részletei a gyerekek. Ám ha az egység, az "összekapaszkodás" nem szent kötelék, nem egy szövetség férfi és nő között, mindenkor, minden helyzetben, akkor lehetnek a részletek csodával telik, az egység darabjaira hullhat... Talán ez a mi titkunk...

S talán ez volt a titka Norbi Kék csapatának is…  A SZERETET! Az "összekapaszkodás"! - Hálásan köszönöm még egyszer ezt a hozzászólótól idézett szót!

Tudjátok, hogy milyen vakhittel, kitartással követtek, bíztak bennünk?! Ahhoz tudnám hasonlítani, mint amikor egy csecsemő megszületik, s egyetlen biztos pont az életében, itt kint, a "rideg" valóságban az édesanyja. Az édesanya hangja, érintése, ölelése... Ha hiszitek, ha nem, ezek az óriási nagy emberek, - ahogy Jakupcsek Gabi mondaná - voltak a mi Picikéink! Óriási testben érző, szív-lélek emberek! Nagyon sokat kaptunk Tőlük! Nagyon sokat!

Norbi rengeteget mesélt arról, hogy milyen érzés volt 104 kilós kamaszként élni az életét. Bezárva kövérségének korlátai mögé... 14 évesen nagy börtön lehetett, ám akárhányszor meghallgattam, valahogy soha nem sikerült teljes mértékben átélnem azt, amit akkor érzett! S milyen az élet?! Megadta a LEHETŐSÉGET, hogy átéljem minden apró pillanatát, minden egyes percét azoknak a nehéz, s egyben örömteli pillanatoknak, amelyeket akkor éreztek ezek a nagyszerű emberek, amikor a mérlegre állva bizonyíthattak! Maguknak! Bizonyíthattak, hogy meg tudták csinálni!!!

MEGCSINÁLTÁK! Ők, akik soha előtte nem tudtak tartós fogyást produkálni! El sem tudjátok képzelni, hogy milyen kitartó munka, mennyi át nem aludt, edzésekkel eltelt éjszaka van ezeknek az embereknek a háta mögött!

Fontos az Update és fontos a rendszeres edzés... de mindennél többet jelentett számukra az "összekapaszkodás" egy KÖZÖS hittel, egy KÖZÖS cél érdekében, amit Norbi kovácsolt össze bennük!

A kezdeti Kék csapat 6 tagjából 4-en örültek annak, hogy Norbihoz kerültek, 2-en viszont nem. S mit csinált a férjem?! A fő lázadót, Gábort az első nap kinevezte a csapat kapitányának :)  "Semmi gond, mester! Nem baj, hogy nem szimpatizálsz velem és a módszeremmel! Tudod mit? Legyél Te a csapatkapitány, amikor nem leszek a házban, Te leszel én, Te leszel Norbi! Tudd meg, hogy milyen Norbinak lenni! Amikor nem vagyok itt, Te vagy mindenért a felelős. A csapatért, az edzésekért, az evésekért..." Amikor elmesélte itthon, csak hallgattam és elképzeltem Gábor nagyra nyílt szemeit, ahogy végighallgatta annak az embernek az utasítását, akit legszívesebben faképnél hagyott volna. S tudjátok, mi történt? Gábor komolyan vette a feladatot és néhány nap múlva csak annyit mondott: "Köszi... Nem cserélnék veled semmi pénzért!" De a feladat az feladat, s ő büszkén, kifogástalanul helyt állt benne!

Annyira nagyon tisztelem Őket! Annyira nagyon! Egytől egyig! És mindazokat, akik otthon elhatározzák, hogy lezárják zsírbörtönbe zárt életüket, és egy lehetőségekkel teli, egészségesebb, boldog új életet kezdenek! Van, aki azért, hogy teherbe essen, van, aki azért, hogy ott lehessen gyermeke esküvőjén, s van, aki egyszerűen csak esztétikai szempontból... Minden esetben tiszteletre méltó elhatározás!

Most zárom soraim az utolsó résszel hamarosan jelentkezem!
Mindenkinek nagyon szép napot kívánok: RékaCímkék: 5
Értékelés: 3.99827 Hozzászólások: ()
2008-02-19 14:46:12

Egy FÉRFI, aki minden reményt felülmúlt

Kitalálhatnék bármilyen okot, de az nem én lennék… Elfáradtam, belefáradtam, az állandó „mocskolódásba…”  Az tette fel az  „i”-re a pontot, amikor Szulák Andiról írtam néhány kedves gondolatot, a vele kapcsolatos tapasztalataimat, és néhány „kedves” hozzászóló  minősítette az Andiról alkotott véleményemet!
Tudjátok, hogy mit éreztem? Szánalmat!!!
Tényleg azt gondolják egyesek, hogy a blogomon keresztül kell Andinak a tudtára adnom, hogy milyen nagyszerű ember?! 

Személyes véleményt szerettem volna megosztani az olvasókkal… Egyszerűen csak ennyi… Szerintetek mindenhol ez a mentalitás él, mint itt Magyarországon?! Lehet, hogy igen, az is előfordulhat, hogy nem! Egy biztos! Engem nagyon megvisel!
Norbi számtalanszor csitít, hogy „maradjak csendben”, nem kell mindig kimondani a véleményem! De miért?! Azért, hogy „lenyelve” a bennem tomboló gondolatokat, néhány év múlva, a folyamatos elhallgatott, őszinte véleményem, ki nem mondott szavak, eltitkolt igazságok miatt elpatkoljak?!
A légzésterapeutám, akihez évek óta járok, mindig azt mondja, a legfontosabb, hogy Önmagam legyek mindig, minden helyzetben. Ne „nyeljem” le a véleményem, mondjam ki, mert megkönnyebbülök! A ki nem mondott, bennünk tomboló gondolatok megmérgezik, elpusztítják a lelkünket… És tudjátok, igaza van!!!

Épp ezért, amit most írok, azt én gondolom, és mindenkinek szíve joga engem elítélni! Mégis úgy érzem, hogy ezt tudnotok kell!
Lássátok az érem másik oldalát is…

Meleg nyári nap, Nagy Fogyás, szereplő válogatás….
Norbi, büszkén, mosolyogva telefonál, a hangja telis-tele pozitív energiával:
„Anyácska! Csodálatos emberek kerültek a csapatomba …!”
Bennem folyamatosan tombol a kérdés - amit persze soha nem mertem neki feltenni- „ Kell ez neked?  Miért vállaltad el?” 
S rögtön el is hessegetem a bennem felmerülő kérdést, hiszen ismerem már annyira a férjem, hogy tudom a választ: „ Azért, mert SEGÍTENI AKAROK… Szeretném az egész országnak megmutatni, hogy igenis szükség van az egészségünkre, ahhoz, hogy SOKÁIG, EGYÜTT élhessünk a szeretteinkkel!
„Réka, én nem nyerni akarok, hanem SEGÍTENI! Szerinted, néhány százaléknyi győzelem jelent majd valamit?! A versenyben résztvevőnek igen, de a televízió nézőinek csakis a hittel, kitartással leadott kilók adnak majd reményt…!”

Utólag átgondolva megértem őt, hiszen ez már régen nem munka számára, hanem misszió…

Most biztosan vannak olyanok, akik „öklendeznek” a soraimat olvasva, és megfogalmazódik bennük az, hogy: „ Na! Már megint ez a csöpögős szöveg…! Mi a fenének védi a férjét?!”
Szeretném kihangsúlyozni, hogy NEM védem! Ezt érzem, és azoknak szánom, akik megértenek… Akiknek a módszerünk, már megváltoztatta az életét!!!
Én voltam mellette 5 hónapon át. Én láttam, hogy miken mennek keresztül…

Visszatérve a versenyzőkre, mindannyian alátámasztották Norbi, telefonban tett, első kijelentését: NAGYSZERŰ EMBEREK! Egytől egyig!
Tudjátok milyen érzés 6 emberrel együtt élni, együtt lélegezni, 5 hónapon át? Mindenkit egy cél vezényelt, s az nem más: Mint egy boldogabb, egészségben gazdag, teljes élet!

Gábor: Rokkant nyugdíjas, szívbeteg, s ha nem fogy le legalább 50 kilót, nem lehet a lábát megmenteni, mert az orvosok nem vállalják az altatást… 198 kilóval érkezett a műsorba.
(súlyban ellenfele a piros csapatból: István)

Kálmán: 205 kg-ról indult. Az update-nek köszönhetően, a műsor indulásáig 40 kilót fogyott, így 164 kilóval indult a versenyben. Humoros, hedonista, életvidám, roma srác, aki az édesapjának tett ígéretét akarta megvalósítani!
 „Apám, le fogok fogyni…”
( súlyban ellenfele a piros csapatból: Anikó)

Péter: 153.3 kilógrammal érkezett a műsorba, mint üzletvezető.
 Vidám, elszánt, lehetetlent nem ismerő ember. Telis tele bizonyítási vággyal, hittel és szeretettel! Az első napokban láthatóvá vált, hogy a csapat motorja!
( súlyban ellenfele a piros csapatból: Milán)

Edina: Gyermekét egyedül nevelő édesanya, akinek egyetlen vágya, hogy az apja büszke legyen rá! 118kg-mal került a műsorba.
(súlyban ellenfele a piros csapatból: Misi)

Kriszti: 103kg, és 6 kisgyermek boldog „tulajdonosa”! Csodálatos ember, nagyszerű anya, igazi „anyatigris”, akinek egyetlen vágya, hogy ismét nőnek érezhesse magát!
(súlyban ellenfele a piros csapatból: Anita)

Bogi: 92.3kg. Kedves, humoros, életvidám energia bomba.  Egyetlen vágya, hogy vonzó, huszonéves bombázó legyen.
(súlyban ellenfele a piros csapatból: Zsófi)

Mindezt azért írtam le, hogy valós képet kapjatok az arányokról…

Kiesési sorrend:
Zsófi-Bogi kiestek az első körben
Anikó-Kálmán a következőben
Ezt követően Kriszti-Misi
Majd Anita, aki KEGYELMET kapott
Anita-Milán
Majd legutoljára a szívbeteg Gábor

Tehát a döntőben:
 Peti ellenfele – Gábor volt ellenfele- István lett
 Edina pedig maradt a hármas döntő tagja, hiszen ellenfele Misi már a 6. körben kiesett.

Kérdem én! Mi esélye lett volna egy szívbeteg, rokkant, járni alig bíró közel 200
Kilós embernek az él sportoló múlttal rendelkező, Istvánnal szemben?!
És a Petinek? Aki az ellenfelét Milánt, csúnyán elverte! Mi esélye volt a nála 
Közel 41 kilóval nagyobb súlyról induló Istvánnal szemben?
 Peti kezdeti súlya: 153kg, Istváné: 194kg
Hát nem sok… 
És aki most azzal kommentálja a leírtakat, hogy „Nem bírnak veszíteni”, azokat megnyugtatom, hogy szó sincs erről, ez csak egy edzői magánvélemény

Hamarosan folytatom…
Addig is nagyon szép napot mindenkinek!

Réka

 
Címkék: 50
Értékelés: 3.06076 Hozzászólások: ()

BLOG LEÍRÁSA

Sportról, családról, a munkámról, magamról...

MAGAMRÓL

Fitness edző. DVD: Add önmagad! 1., Add önmagad! 2., Az igényes nők edzésprogramja, Légy bombajó kismama!, Add önmagad! 3. A tökéletes alakodért

ÜZENŐFAL

2008-04-14 22:24:38 Andi Kedves Réka!
Nagyon tetszik a blog.
Én csak annyit szertnék mondani, hogy csak így tovább, nagyon jó vagy abban amit csinálsz és ne törődj azokkal, akik bántanak!
Cak féltékenyek arra, amit elértél KEMÉNY munkával.
Köszönöm, hogy vagy és segítesz az emebereknek.

2008-04-14 19:23:42 Tóth Éva Szia Réka!
Az RR stars kollekcióhoz hozzá lehet jutni valahogy?

2008-04-12 18:28:30 Martina Szia Réka!
Remélem emlékszel még a március 31.-ei napra,amikor eljöttél hozzánk Nyíregyházára a Bem József Általános Iskolába.
És el tudnád küldeni azokat a képeket ami ott készült?Az e-mail címem:cs_tina@freemail.hu
Előre is köszi. :)

2008-04-11 08:29:14 Norcika Szia Réka!
Megszeretném kérdezni,hogy milyen gyakorlatokat és mit lehet ennem ,ha csak formásodni szeretnék!
Előre is köszönöm!

2008-04-10 15:46:33 Vica Jópofák vagytok, hogy nem jelenik meg a hozzászólásom.

2008-04-10 12:59:22 anyuka88 Szia Reka!En egy londonban elo magyar vagyok.Gratulalni szeretnek neked es a parodnak es sok sikert kivanok a jovoben is. Egy gyerekem van es nagyon meghiztam a segitsegedet kernem a
lefogyashoz.hallottam egy fogyast segito tabbletarol csak nem tudom a nevet.valoban hatasos?

2008-04-10 10:45:33 izi Hu-ha!Akinek nem szimpatikus a Réka miért olvassa a blogját?Inkább tornázni kéne hogy ne legyen ennyi mocsok az emberi testben,erőt gyüjteni és szeretni.

2008-04-09 16:40:31 Mrs.Robinson Szia Reka,mea culpa,hogy en itt ekezet nelkul de egy ideje kulfolodn elek.Szoval.annyi mindent tudnek es szeretnek irni,de a legeslegfontosabb:teljesen indifferens,hogy kis es mit gondol,ha van celod(barmi is az)ha van hited(barmiben)akkor kuzdj,menj,csinalj.Mindig lesznek "masok"-egyfajta reakciokent Rad, az eletedre(amirol nem tudnak),a kulsodre.Na ilyenkor kell szelektalni.Nyilvan nem kellemes negativ prekoncepciokat hallgatni-de eza piros szonyeggel jar.
Norbinak annyiban igaza van,hogy felesleges mindent kimondani,elmagyarazni"en nem is ugy ertettem.."nem is olyan vagyok" mert csak belebonyolodsz es taptalajt adsz arra,hogy kiforgassak a szavaidat.Csak onmagunknak kell megfelelni,es elszamolni.Nem attol leszel szebb vagy jobb,hogy a taxis mit mondott.Szoval,az ero legyen veled:-))

2008-04-09 14:37:55 Norci Szia Réka!
Megszeretném kérdezni hogy milyen gyakorlatokat kell csinálnom és mit lehet ennem ,ha csak formásodni szeretnék?

2008-04-09 10:53:56 szabina Kedves réka!Az én véleményem egyetért a tiéddel mert a mai világban nagy az irigység és a rosszindulat persze vannak kivételek!Én egy31 éves 2gyermekes anyuka vagyok olyan helyen lakom ahol az emberek mindig a másikkal foglalkoznak nem magukkal biztos lenne mit sepregetniük

2008-04-07 19:34:36 Noémi Szia Réka! Nem tudom,hogy emlékszel de az egészséghétre jöttél edzést tartani hozzánk Nyíregyre.Mikor fogod leírni ide?:)

2008-04-07 01:24:28 Viktoria nagyon jol nezel ki ket gyerek utan.gratulalok.
en kanadaban elo magyar vagyok,e gyerek edesanyja s itt kanadaban is az egy mentseg hogy valaki kover de van gyereke.
szomoru.s igaz hogy a magyar rosszindulatu s massal torodik nem a maga eletevel.sok sikert mindenhez

2008-04-06 14:30:37 Zita Kedves Réka!Szeretném kérdezni, hogy hol tudnék hozzájutni az Add Önmagad 3-hoz mert egy boltban sem találom.illete hallotam hogy áprilisban kerül a polcokra a legujjabb dvd amin 5*20perc látható.Baja környékén lakom.
Köszönettel: Zita

2008-04-06 10:30:07 Benedetta majd a máec. 31-i képeket valaki el tudja küldeni(tudod réka akkor volt a bem jószef ált. iskolában az egészség hét)az e-mail címem: beni0630@freemail.hu! előre is köszönöm!

2008-04-03 13:46:41 edo Kedves Réka!
Csak azt szeretném megkérdezni hogy áprilisban mikor várható az új dvdéd? nár nagyon várom!!!

2008-04-02 19:28:16 Violetta Szia!Mindennap tornázok a bnőmmel a kazijaidra,nagyon jó!Régebben azt hittem,h hülye vagy,de nagyot tévedtem!Fantasztikus vagy!Ne foglalkozz azokkal akik irigyek rád!mutasd meg hogy különb vagy náluk!Engeem is sokan megvetnek,de nem foglalkozok velük,mert tudom h a te segítségeddel lefogyok!Puszi

2008-04-01 18:15:22 Kriszti Szia Réka!
Ma csináltam a 2. videodatm és nagyon fárasztó volt de jó is:)
remélem mégsokáig fogom folytatni és nyárra majdnem olyan tökéletes alakom lesz mint Neked:)..vagy csak 1 kicsit hasonlítson:D.
Köszi szépen, szia:)

2008-04-01 14:56:45 benedetta Kedves réka! remélem emlékszel a március 31-re a Bem József Álltalános iskolában. mert majd a képeket el tudnád küldeni a beni0630@freemail.hu e-mail címre. előre is köszönöm!:)

2008-04-01 14:30:58 mondik Szia Réka!
Nem értem, hogy miért zavar az, hogy sokan nem szeretik azt, amit és ahogyan csinálsz. Végülis: nem a szeretetükből, hanem a pénzükből és a hiszékenységükből élsz meg. Nem is akárhogy :).

2008-03-31 20:07:25 Kingi Volt nálunk Réka Nyíregyházán jól megtornáztatott minket
aranyos kedves!!!!!!!

© StoryOnline 2007