VÁLASSZ: -

2008-04-21 14:02:13

Néhány gondolat arról, ami fölött nem tudok szemet hunyni…

Arról, hogy 2 év kihagyás után megjelent 4x20 percből álló, szuper hatékony, rövid idő alatt látványos eredményt biztosító dvd lemezem? Aki velem tornázik otthon, és már várta, az úgyis tudja…

Akkor arról, hogy mennyire savanyú volt annak a bizonyos weboldalnak a szőlő, akiről a múltkori blogomban írtam?! Á! Ugyan! Több sort nem is érdemelnek. Rájöttem, hogy minden ember olyan munkát vállal, olyan cikket ír, amilyen a lelke mélyén ő maga!

Gondoljatok csak bele! Egy tiszta lelkületű ember nem ír valótlan dolgokat, nem árt indok nélkül, és ha igazán jó ember, még pénzért sem vállal ilyen munkát! Vagy mégis?!  Mint a mellékelt példák mutatják, sajnos igen! Erre szoktam azt mondani, még szerencse, hogy nem vagyunk egyformák…
Ott vannak a zeneszerzők, a művészek, a színészek, a neves könyvírók, a példás televíziós személyek, a sportolóink, akik nap, mint nap letesznek valamit irigy kis országunk asztalára, s mégsem kapnak olyan megtisztelő figyelmet, elismerést, mint amilyet megérdemelnének!  Tudjátok, hogy miért? Azért, mert csak akkor válik érdekessé minden, ha baleset érte, meghalt, elvált, megcsalta, gyerekét nem vállalta és még sorolhatnám…

De miért is írok erről?
Évekkel ezelőtt, amikor Norbi megírta és kiadta legelső Norbi Titok 1 című könyvét, összekapcsolva ezt nagysikerű Duci tréning programjával, megdöntött minden addigi könyveladási rekordot. Őszinte, segítő, életminőséget javító programot kínált, amely azóta is több százezer embernek változtatta meg az életét. Ekkor a „szakma” elkezdett fröcsögni, támadni, hasonlóan, mint amikor a duci tréning mozgalom elindult. Soha nem felejtem el!

Akkor még nem ismertem a férjem, csak annyit tudtam róla, hogy aerobic oktató és tv tornát is tart. Amikor megfordultam egy-egy aerobic órán, és szóba jött a Norbi neve, szinte mindenki röhögve kommentálta, hogy: „Mit akar ez a dagadt emberektől? Azt gondolja, hogy Ő az Isten, aki majd lefogyasztja őket?!”
S lám, csoda történt, és a szakma szája tátva maradt, merthogy a „mitugrász” - ahogy ők nevezték Norbit- lefogyasztott több tíz, majd százezer ducit!
A könyv bestseller, a módszer sikeres lett!

S hirtelen, az elmúlt 2-3 évben „mindenki” elkezdett könyvet írni. Amikor olvasom a sajtóban, hogy megjelent: x y z legújabb „botrány” „recept” „életmód” „várandós” könyve, mindig elmosolyodom!
Egy valaki elkezdi, és a többség vadul utánozza! Hogy miért? Mert azt gondolja, hogy a papírra vetett, sokszor tartalom nélküli sorokból, majd jól meg lehet gazdagodni!
Mert az emberek úgyis mindent megvesznek, elolvasnak, vagyis bármivel megvezethetőek! Nem kell hozzá más, mint egy-két pikáns sztori a közszereplőkről, székelési panaszokról, és máris megvan a reklám.
Nem is beszélve a férjem halálát megjósló nagyszerű költő özvegyének sajtóközleményéről. Készül egy újabb szakácskönyv, no reklám. Hogy csináljunk „múzsa” ételeinknek egy kis hírverést?! Hát Norbival! „Norbi meg fog halni műkajáitól…”

Milyen érdekes nem?! Sem Stahl Judit, sem Müller Péter, sem Csernus, Vámos Miklós, Kepes András és a férjem sem használ fel közszereplőket műbotrány és besározás céljából könyveiben. Pedig lenne miről írni… S lám, botrány nélkül is rekord eladást tudhatnak maguk mögött! Hát nem ők az igazán nagyok?!
Én így látom, ez a saját véleményem! Mindenkinek szíve joga annak módját megválasztani, hogy hogyan csináljon reklámot a kiadványainak. Egy valami biztos. A nemes cél, a segítő, másoknak nem ártó, építő jellegű cselekedet hosszú távon kifizetődőbb… Az önkritika gyakorlása, pedig nem egy könnyű feladat. Szembenézni önmagunkkal, a sivár, negatív energiák által megcsipkedett lelkünkkel, kilépni a „mocskolódás”, a negatív „kampányolás” falai mögül… 

Egy biztos! Aki jobbá tud válni, az minden egyes nap értékesebb ember lesz!
Ahogy a régi mondás szól: „Ha megdobnak kővel, dobd vissza kenyérrel…!”
Mára ennyit, mindenkinek nagyon szép napot kívánok, vigyázzatok a saját és a szeretteitek egészségére!
RékaCímkék: 0
Értékelés: 2.55846 Hozzászólások: ()

BLOG LEÍRÁSA

Sportról, családról, a munkámról, magamról...

MAGAMRÓL

Fitness edző. DVD: Add önmagad! 1., Add önmagad! 2., Az igényes nők edzésprogramja, Légy bombajó kismama!, Add önmagad! 3. A tökéletes alakodért

ÜZENŐFAL

2008-04-14 22:24:38 Andi Kedves Réka!
Nagyon tetszik a blog.
Én csak annyit szertnék mondani, hogy csak így tovább, nagyon jó vagy abban amit csinálsz és ne törődj azokkal, akik bántanak!
Cak féltékenyek arra, amit elértél KEMÉNY munkával.
Köszönöm, hogy vagy és segítesz az emebereknek.

2008-04-14 19:23:42 Tóth Éva Szia Réka!
Az RR stars kollekcióhoz hozzá lehet jutni valahogy?

2008-04-12 18:28:30 Martina Szia Réka!
Remélem emlékszel még a március 31.-ei napra,amikor eljöttél hozzánk Nyíregyházára a Bem József Általános Iskolába.
És el tudnád küldeni azokat a képeket ami ott készült?Az e-mail címem:cs_tina@freemail.hu
Előre is köszi. :)

2008-04-11 08:29:14 Norcika Szia Réka!
Megszeretném kérdezni,hogy milyen gyakorlatokat és mit lehet ennem ,ha csak formásodni szeretnék!
Előre is köszönöm!

2008-04-10 15:46:33 Vica Jópofák vagytok, hogy nem jelenik meg a hozzászólásom.

2008-04-10 12:59:22 anyuka88 Szia Reka!En egy londonban elo magyar vagyok.Gratulalni szeretnek neked es a parodnak es sok sikert kivanok a jovoben is. Egy gyerekem van es nagyon meghiztam a segitsegedet kernem a
lefogyashoz.hallottam egy fogyast segito tabbletarol csak nem tudom a nevet.valoban hatasos?

2008-04-10 10:45:33 izi Hu-ha!Akinek nem szimpatikus a Réka miért olvassa a blogját?Inkább tornázni kéne hogy ne legyen ennyi mocsok az emberi testben,erőt gyüjteni és szeretni.

2008-04-09 16:40:31 Mrs.Robinson Szia Reka,mea culpa,hogy en itt ekezet nelkul de egy ideje kulfolodn elek.Szoval.annyi mindent tudnek es szeretnek irni,de a legeslegfontosabb:teljesen indifferens,hogy kis es mit gondol,ha van celod(barmi is az)ha van hited(barmiben)akkor kuzdj,menj,csinalj.Mindig lesznek "masok"-egyfajta reakciokent Rad, az eletedre(amirol nem tudnak),a kulsodre.Na ilyenkor kell szelektalni.Nyilvan nem kellemes negativ prekoncepciokat hallgatni-de eza piros szonyeggel jar.
Norbinak annyiban igaza van,hogy felesleges mindent kimondani,elmagyarazni"en nem is ugy ertettem.."nem is olyan vagyok" mert csak belebonyolodsz es taptalajt adsz arra,hogy kiforgassak a szavaidat.Csak onmagunknak kell megfelelni,es elszamolni.Nem attol leszel szebb vagy jobb,hogy a taxis mit mondott.Szoval,az ero legyen veled:-))

2008-04-09 14:37:55 Norci Szia Réka!
Megszeretném kérdezni hogy milyen gyakorlatokat kell csinálnom és mit lehet ennem ,ha csak formásodni szeretnék?

2008-04-09 10:53:56 szabina Kedves réka!Az én véleményem egyetért a tiéddel mert a mai világban nagy az irigység és a rosszindulat persze vannak kivételek!Én egy31 éves 2gyermekes anyuka vagyok olyan helyen lakom ahol az emberek mindig a másikkal foglalkoznak nem magukkal biztos lenne mit sepregetniük

2008-04-07 19:34:36 Noémi Szia Réka! Nem tudom,hogy emlékszel de az egészséghétre jöttél edzést tartani hozzánk Nyíregyre.Mikor fogod leírni ide?:)

2008-04-07 01:24:28 Viktoria nagyon jol nezel ki ket gyerek utan.gratulalok.
en kanadaban elo magyar vagyok,e gyerek edesanyja s itt kanadaban is az egy mentseg hogy valaki kover de van gyereke.
szomoru.s igaz hogy a magyar rosszindulatu s massal torodik nem a maga eletevel.sok sikert mindenhez

2008-04-06 14:30:37 Zita Kedves Réka!Szeretném kérdezni, hogy hol tudnék hozzájutni az Add Önmagad 3-hoz mert egy boltban sem találom.illete hallotam hogy áprilisban kerül a polcokra a legujjabb dvd amin 5*20perc látható.Baja környékén lakom.
Köszönettel: Zita

2008-04-06 10:30:07 Benedetta majd a máec. 31-i képeket valaki el tudja küldeni(tudod réka akkor volt a bem jószef ált. iskolában az egészség hét)az e-mail címem: beni0630@freemail.hu! előre is köszönöm!

2008-04-03 13:46:41 edo Kedves Réka!
Csak azt szeretném megkérdezni hogy áprilisban mikor várható az új dvdéd? nár nagyon várom!!!

2008-04-02 19:28:16 Violetta Szia!Mindennap tornázok a bnőmmel a kazijaidra,nagyon jó!Régebben azt hittem,h hülye vagy,de nagyot tévedtem!Fantasztikus vagy!Ne foglalkozz azokkal akik irigyek rád!mutasd meg hogy különb vagy náluk!Engeem is sokan megvetnek,de nem foglalkozok velük,mert tudom h a te segítségeddel lefogyok!Puszi

2008-04-01 18:15:22 Kriszti Szia Réka!
Ma csináltam a 2. videodatm és nagyon fárasztó volt de jó is:)
remélem mégsokáig fogom folytatni és nyárra majdnem olyan tökéletes alakom lesz mint Neked:)..vagy csak 1 kicsit hasonlítson:D.
Köszi szépen, szia:)

2008-04-01 14:56:45 benedetta Kedves réka! remélem emlékszel a március 31-re a Bem József Álltalános iskolában. mert majd a képeket el tudnád küldeni a beni0630@freemail.hu e-mail címre. előre is köszönöm!:)

2008-04-01 14:30:58 mondik Szia Réka!
Nem értem, hogy miért zavar az, hogy sokan nem szeretik azt, amit és ahogyan csinálsz. Végülis: nem a szeretetükből, hanem a pénzükből és a hiszékenységükből élsz meg. Nem is akárhogy :).

2008-03-31 20:07:25 Kingi Volt nálunk Réka Nyíregyházán jól megtornáztatott minket
aranyos kedves!!!!!!!

© StoryOnline 2007