VÁLASSZ: -

2008-12-22 13:25:20

SEGÍTSETEK!

 A kérés a következő volt: Jenes Virág tüdő transzplantációra váró 7 éves kislány karácsonyi kívánsága, hogy együtt tölthessen néhány órát Norbival és velem.  A mosolygós, tiszta lelkű, meseszép kislányt, 2 éves korában édesanyja és édesapja elhagyták, s azóta 4 évvel idősebb nővérével együtt a nagyszülők  gondoskodnak róluk.

Szavakkal el sem mondható, mit éreztem, amikor megláttam az oxigénpalackra kötött apró termetű, törékeny kislányt. Abonyból érkezett mentővel, a folyamatos oxigénellátás biztosításának érdekében. A könnyeimmel küszködve öleltem át, kicsiny teste remegett az izgalomtól, s olyan elemi erővel szorított magához, ahogyan Lara és a kisfiam Norbika szokott átölelni. Lelkesen mesélt a televízión keresztül történő „ismeretségünkről”, arról, hogyan szoktunk „együtt” tornázni a színes doboz előtt.

De miért is írok most Nektek…?!

Egy könnyes szemű, reménykedő, s a jó istenhez nap mint nap fohászkodó nagymama és nagypapa kérését szeretném tolmácsolni!

Adjunk esélyt Virágnak egy teljesebb, hosszú életre!!!

Nem pénzre, hanem ami még ennél is fontosabb, egy létfontosságú szervre: TÜDŐRE van szüksége!!!

Arra kérem a jó istent, hogy óvja meg gyermekeinket minden bajtól,  de ha úgy hozná a SORS, MI SEGÍTENÉNK….

Legféltettebb kincsünknél, gyermekeinknél semmi és senki sem fontosabb…elvesztésük az élet legfájóbb, mindent megsemmisítő TRAGÉDIÁJA, de gondoljunk arra, hogy „valahol” életet menthetünk, s féltett kincsünk „valakiben” tovább élhet… S általa egy apró ember…talán teljes értékű életet élhet…

Kérlek benneteket, SEGÍTSETEK!!! Segítsetek azzal, hogy „gyertyáról-gyertyára” gyújtsuk tovább a REMÉNY fénysugarát, járjatok nyitott szemmel, hátha valaki tud segíteni…

 

Előre is köszönöm Virág és a nagyszülők nevében…

 

Egészségben gazdag, Boldog Karácsonyt Kívánunk minden kedves olvasónak:

 

Réka-Norbi

 Címkék: 0
Értékelés: 4.07787 Hozzászólások: ()
2008-12-15 16:28:56

Az Utolsó Szó Jogán…

Másodjára kértek fel a Hal a tortán című főzőműsor forgatására. Az előző szériában való részvételemet hosszas egyeztetések előzték meg, mire sikerült egy fantasztikus csapat tagjának lennem. Azurák Csaba, Demcsák Zsuzsa, Kovács Áron, Kozsó... 5 napot töltöttünk együtt rendkívül jó hangulatban.
Sajnos ugyanez nem mondható el a múlt héten látott estékről...
S, hogy miért?! Én magam sem tudom... Egyesek nyerni szerettek volna, a döntőbe kerülni, mások játékként fogták fel az egészet.
Nem fogok hosszasan írni, mert úgy érzem felesleges, s hogy őszinte legyek, már bele is fáradtam. Mégis fontosnak tartom, hogy a megannyi utálat és mocskolódó üzenet között, helyet kapjanak az én soraim is. Hiszen az éremnek két oldala van...
A 4. napon voltunk Bangó Margit művésznőnél, akit a MAGYAR konyha koronázatlan királynőjének tartok. Elismerem páratlan művészi tehetségét, a Kossuth-díját, s mindazt, amivel országunk kultúráját gazdagította. A feladatunk az volt, hogy az adott nemzetnek megfelelő ízvilágot pontozzuk, nem pedig a szakmai pályafutást egy kritizálásra épülő műsorban.
Éppen ezért érthetetlen számomra az, hogy a csütörtök esti vacsora után, „összeesküvőnek", sőt, „rasszistának" lettem kikiáltva, meghurcolva a televízió képernyőjén és a bulvárlapok hasábjain keresztül.
„Rasszistának" a pereputty szó miatt, amely nem jelent mást, mint a családhoz tartozók összességét, „összeesküvőnek", mert szóvá mertem tenni, hogy nem ízlik az étel... Bűnös vagyok azért, mert őszinte voltam. Bűnös, mert nem ettem az esti órákban olyan összetevőket, amelyek a szakmámmal és a versenycéljaimmal ellentétesek. Tudjátok, milyen ez?! Mintha elvárnám egy modelltől, hogy a kifutóra smink nélkül menjen ki, vagy egy zenekartól, hogy hangosítás nélkül koncertezzen.
Felháborodás...?! Sértegetés...?!
Egész héten keresztül Ganxsta céltáblája voltam. A kedd esti adásban, főműsoridőben fenyegetett meg: „legszívesebben szöges bottal ütném agyon Rékát, és mentővel küldeném haza Norbinak..." Voltam én minden. „Szar cég" és még sorolhatnám... De ez a Ganxsta-imidzs, nem igaz?! Neki minden beleférhet! Fenyegetés, cigányozás, asztalnál böfögés, a férjem 18 éves munkásságának homopornóvá való degradálása...
Alulpontozás?!
A művésznő hétfőn és kedden 2 pontot, szerdán 3-at adott a vacsorára. Szíve-joga! Ganxsta szintén. Mégsem beszéltünk „összeesküvésről".
Az én estémen Ganxsta kijelentette, hogy a fejem tetejére állhatok, akkor is 1 pontot fog adni. És??? Ettől én nem leszek sem több, sem kevesebb.
S még valami. Ha valaki felháborodhatott volna, az Kozsó, akit pénteken este a saját otthonában sértegetett a művésznő, s két kézzel verte a vendéglátó asztalát, úrinőhöz nem méltó módon. Volt ott minden... Hangos szavak az egyik részről, és meg nem hallgatás a másikról... Azzal, hogy a művésznő nem pontozott, a pénteki adás megbukott, ugyanis Kozsót négy ember helyett, csak három értékelte.
Tudjátok! Sok mindent meg lehet vágni, sokféle módon...
Egy fórumozó a következőket írta:
 
„MOST MÁR ELÉG! EZ A FELHAJTÁS NEM ARRÓL SZÓL, HOGY RÉKA HOGY VISELKEDETT, HANEM A RÉKAUTÁLÓK VÉGRE KIÉLHETŐ VÁGYAIRÓL. HOGY BEÓCSÁROLJÁK.”
„Volt már itt a Hal a tortánban SOKKKKAL durvább szitu is:
-Cookie a világ legfinnyásabb embere, ha jól emlékszem, mindennap visszaköpött valamit, és a sajt miatt nem ette meg a kajákat.
-A Kasza Tibis hétnél kajával dobálóztak, és mindenki egymás kajáját mondta el minden fosnak.
-Marjai Judit minden kaját minősíthetetlennek tartott, ami nem volt Bio, és mindenkit
lepontozott, továbbá Dopeman onnan is elhúzott, mert Herzeg Zoli beszólt neki...
EZEKBŐL ÉRDEKES MÓDON NEM LETT MÉDIAFELHAJTÁS!
Ez a Schober család-utálóinak/irigyeinek az ócsárolása! Elvégre egy közömbös ember nem kívánná ezért Réka halálát!
 
Hasonlóképpen érzem én is...
Tudjátok, hogy mi fáj a legjobban? Nem tudom eldönteni, hogy Bangó Margit valós haragjának, vagy egy nézettségnövelő, megrendezett „műbalhénak" vagyok az eszköze, balekja. Egy mondvacsinált problémából a nézettség érdekében, embert nem kímélve generáltak botrány. Legyen elég annyi, hogy sok mindent nem láttatok, és a vágóstúdióban rengeteget lehet „cicomázni".
A műsorhoz kapcsolódó sajtókommunikációban csak a művésznő nyilatkozatát hozták le, a velem készített interjú, valahogy elveszett. Érdekes, nem?!
Pedig annyira nem semleges, hiszen a művésznő elismeréséről, és a döntőbe jutásom átadásáról volt szó a cikkekben.
Úgy gondolom, hogy ennél nagyobb tiszteletet és elismerést nem tudok tanúsítani egy ember iránt. Tisztelettel átadtam a döntőbejutásomat Bangó Margit művésznőnek, mert tudom azt, hogy a magyar konyha ízvilágában verhetetlen. Tiszta szívből kívánom, hogy nyerje meg, és Ő legyen Magyarország sztárszakácsa.
Ez a játék is olyan, mint a sport. Emelt fővel, csendben, tudni kell nyerni és veszíteni is.

 Címkék: 0
Értékelés: 3.31325 Hozzászólások: ()

BLOG LEÍRÁSA

Sportról, családról, a munkámról, magamról...

MAGAMRÓL

Fitness edző. DVD: Add önmagad! 1., Add önmagad! 2., Az igényes nők edzésprogramja, Légy bombajó kismama!, Add önmagad! 3. A tökéletes alakodért

ÜZENŐFAL

2008-04-14 22:24:38 Andi Kedves Réka!
Nagyon tetszik a blog.
Én csak annyit szertnék mondani, hogy csak így tovább, nagyon jó vagy abban amit csinálsz és ne törődj azokkal, akik bántanak!
Cak féltékenyek arra, amit elértél KEMÉNY munkával.
Köszönöm, hogy vagy és segítesz az emebereknek.

2008-04-14 19:23:42 Tóth Éva Szia Réka!
Az RR stars kollekcióhoz hozzá lehet jutni valahogy?

2008-04-12 18:28:30 Martina Szia Réka!
Remélem emlékszel még a március 31.-ei napra,amikor eljöttél hozzánk Nyíregyházára a Bem József Általános Iskolába.
És el tudnád küldeni azokat a képeket ami ott készült?Az e-mail címem:cs_tina@freemail.hu
Előre is köszi. :)

2008-04-11 08:29:14 Norcika Szia Réka!
Megszeretném kérdezni,hogy milyen gyakorlatokat és mit lehet ennem ,ha csak formásodni szeretnék!
Előre is köszönöm!

2008-04-10 15:46:33 Vica Jópofák vagytok, hogy nem jelenik meg a hozzászólásom.

2008-04-10 12:59:22 anyuka88 Szia Reka!En egy londonban elo magyar vagyok.Gratulalni szeretnek neked es a parodnak es sok sikert kivanok a jovoben is. Egy gyerekem van es nagyon meghiztam a segitsegedet kernem a
lefogyashoz.hallottam egy fogyast segito tabbletarol csak nem tudom a nevet.valoban hatasos?

2008-04-10 10:45:33 izi Hu-ha!Akinek nem szimpatikus a Réka miért olvassa a blogját?Inkább tornázni kéne hogy ne legyen ennyi mocsok az emberi testben,erőt gyüjteni és szeretni.

2008-04-09 16:40:31 Mrs.Robinson Szia Reka,mea culpa,hogy en itt ekezet nelkul de egy ideje kulfolodn elek.Szoval.annyi mindent tudnek es szeretnek irni,de a legeslegfontosabb:teljesen indifferens,hogy kis es mit gondol,ha van celod(barmi is az)ha van hited(barmiben)akkor kuzdj,menj,csinalj.Mindig lesznek "masok"-egyfajta reakciokent Rad, az eletedre(amirol nem tudnak),a kulsodre.Na ilyenkor kell szelektalni.Nyilvan nem kellemes negativ prekoncepciokat hallgatni-de eza piros szonyeggel jar.
Norbinak annyiban igaza van,hogy felesleges mindent kimondani,elmagyarazni"en nem is ugy ertettem.."nem is olyan vagyok" mert csak belebonyolodsz es taptalajt adsz arra,hogy kiforgassak a szavaidat.Csak onmagunknak kell megfelelni,es elszamolni.Nem attol leszel szebb vagy jobb,hogy a taxis mit mondott.Szoval,az ero legyen veled:-))

2008-04-09 14:37:55 Norci Szia Réka!
Megszeretném kérdezni hogy milyen gyakorlatokat kell csinálnom és mit lehet ennem ,ha csak formásodni szeretnék?

2008-04-09 10:53:56 szabina Kedves réka!Az én véleményem egyetért a tiéddel mert a mai világban nagy az irigység és a rosszindulat persze vannak kivételek!Én egy31 éves 2gyermekes anyuka vagyok olyan helyen lakom ahol az emberek mindig a másikkal foglalkoznak nem magukkal biztos lenne mit sepregetniük

2008-04-07 19:34:36 Noémi Szia Réka! Nem tudom,hogy emlékszel de az egészséghétre jöttél edzést tartani hozzánk Nyíregyre.Mikor fogod leírni ide?:)

2008-04-07 01:24:28 Viktoria nagyon jol nezel ki ket gyerek utan.gratulalok.
en kanadaban elo magyar vagyok,e gyerek edesanyja s itt kanadaban is az egy mentseg hogy valaki kover de van gyereke.
szomoru.s igaz hogy a magyar rosszindulatu s massal torodik nem a maga eletevel.sok sikert mindenhez

2008-04-06 14:30:37 Zita Kedves Réka!Szeretném kérdezni, hogy hol tudnék hozzájutni az Add Önmagad 3-hoz mert egy boltban sem találom.illete hallotam hogy áprilisban kerül a polcokra a legujjabb dvd amin 5*20perc látható.Baja környékén lakom.
Köszönettel: Zita

2008-04-06 10:30:07 Benedetta majd a máec. 31-i képeket valaki el tudja küldeni(tudod réka akkor volt a bem jószef ált. iskolában az egészség hét)az e-mail címem: beni0630@freemail.hu! előre is köszönöm!

2008-04-03 13:46:41 edo Kedves Réka!
Csak azt szeretném megkérdezni hogy áprilisban mikor várható az új dvdéd? nár nagyon várom!!!

2008-04-02 19:28:16 Violetta Szia!Mindennap tornázok a bnőmmel a kazijaidra,nagyon jó!Régebben azt hittem,h hülye vagy,de nagyot tévedtem!Fantasztikus vagy!Ne foglalkozz azokkal akik irigyek rád!mutasd meg hogy különb vagy náluk!Engeem is sokan megvetnek,de nem foglalkozok velük,mert tudom h a te segítségeddel lefogyok!Puszi

2008-04-01 18:15:22 Kriszti Szia Réka!
Ma csináltam a 2. videodatm és nagyon fárasztó volt de jó is:)
remélem mégsokáig fogom folytatni és nyárra majdnem olyan tökéletes alakom lesz mint Neked:)..vagy csak 1 kicsit hasonlítson:D.
Köszi szépen, szia:)

2008-04-01 14:56:45 benedetta Kedves réka! remélem emlékszel a március 31-re a Bem József Álltalános iskolában. mert majd a képeket el tudnád küldeni a beni0630@freemail.hu e-mail címre. előre is köszönöm!:)

2008-04-01 14:30:58 mondik Szia Réka!
Nem értem, hogy miért zavar az, hogy sokan nem szeretik azt, amit és ahogyan csinálsz. Végülis: nem a szeretetükből, hanem a pénzükből és a hiszékenységükből élsz meg. Nem is akárhogy :).

2008-03-31 20:07:25 Kingi Volt nálunk Réka Nyíregyházán jól megtornáztatott minket
aranyos kedves!!!!!!!

© StoryOnline 2007