VÁLASSZ: -

2009-02-17 08:59:08

Jobban szeretem, mint valaha...

Sok-sok olyan momentum, amely sajnos rengeteg házasságban felüti a fejét. Ilyenkor az óriási „megfejtők", a nagy „megmondók", a nevüket nem vállaló, álnevek mögé bújó fórumozók távolról megfejtik a „válság" okát. Igaz, hogy a saját házuk táján is lenne mit helyre tenni, de mennyivel egyszerűbb a „celebek" nehézségein csámcsogni, az Ő „áldozatuk" felett eljárni az örömtáncot! S közben csak és kizárólag az a két ember tudja, hogy mi vezetett idáig... Az összes többinek meg, - véleményem szerint - semmi köze hozzá...

Amikor az anyakönyvvezető előtt örök hűséget esküszik az ember, elhangzik a holtodiglan-holtomiglan, a szertartás végén sajnos nem kap olyan nagy hangsúlyt, amin áll vagy bukik egy kapcsolat.

„... ne csak a jóban, hanem a nehézségekben is osztozzunk a másikkal..." Sokan meg sem hallják, hiszen mindenki azt gondolja, hogy Ők lesznek majd a „kiváltságosak", akiknek a kapcsolatában soha nem tornyosulnak fel a „sötét" felhők.

Mindenki gratulál, viccesen megjegyzi, hogy nem lesz ez mindig így... de senki nem mondja, hogy a házasság egy kőkemény feladat! Minden nap meg kell küzdeni érte! Vannak mesésen szép, szerelemtől perzselő periódusai, s bizony vannak elviselhetetlen mélypontjai. Aki ezt tagadja, az hazudik...

Mint, ahogyan a gyermekvállalás előtt sem mer őszinte lenni velünk senki. Sok-sok gratuláció, örömkönnyek, meghatódottság, aztán amikor 9 hónap múlva „beköszönt" a valóság, s az ifjú anyuka azt sem tudja, hogy hova kapjon, jön az önmarcangolás.

„ Jó anya vagyok? Jól csinálom? Kíván még a férjem? Le kellene fogynom..." és még sorolhatnám...

Két szoptatás között a lebüfizett pólóban pedig látjuk azokat a reklámokat, melyeknek annak idején mi magunk is bedőltünk. Zöld pázsit, totyogó, gagyarászó kisbaba, anyuka főz, kitekint az ablakon, apuka a kertben gyönyörködik gyermekében, aki közben feláll és megteszi az első lépéseket...

Igen, vannak ilyen és még ehhez hasonló gyönyörű pillanatok, de a nehézségekre senki nem hívja fel a figyelmünket.

Legyen az házasság, vagy gyerekvállalás...

Ha két ember összeköti az életét, azzal elkezdődik az „ego"-k harca. A cél: magunk alá gyűrni, a saját igényeinkre formálni, s vagy sikerül, vagy nem. Ha sikerül, akkor unalmassá válik, hiszen nem ebbe az emberbe szerettünk bele, ha nem sikerül, akkor azt sokan „kudarcként" élik meg, hiszen nem sikerült betörni.

„Élni, és élni hagyni..." Kompromisszumokat kötni, s hagyni hogy a másik is „szárnyalhasson". Engedni, hogy megvalósítsa Önmagát.

A mi kapcsolatunkban, tulajdonképpen ez volt az alapvető probléma. Norbi azt szerette volna, ha egyáltalán nem dolgozom, a háttérben őt erősítem. Engem viszont világ életemben hajtott a tettre készség. Akkor vagyok boldog, ha érzem és látom a munkám gyümölcsét. Azt az eredményt, amiért én magam teszek nap, mint nap. Nem a nadrágot szeretném a családban viselni, hanem megvalósítani az álmaimat.

Országos Update Látványpékség hálózatot indítottunk el, melyben annyira hiszek, hogy áprilisban én magam is nyitok egy boltot. Szénhidrát csökkentett péksütemények ( kakaós csiga, túrós batyu, pogácsák,...) melyet a nap bármely időszakában, lelkiismeret-furdalás nélkül nassolhatsz. Kismamák, gyerekek, cukorbetegek, fogyni vágyók, egyszóval bárki fogyaszthatja, aki szeretne „büntetlenül vétkezni".

Annyira működik, és annyira hiszek benne, hogy belevágtam! Belevágtam, amit Norbi nem nézett jó szemmel. Az nem tetszett neki, hogy nem hódoltam be aakaratának. Nem maradtam bent az „aranykalitkában", hanem merészeltem kirepülni...

Naponta számtalanszor elmondja, hogy mennyire szeret... Ám egy apró figyelmesség, egy segítő kézfogás, egy érdeklődő, tartalmas beszélgetés, melyben érzem, hogy valóban érdekli őt, segíteni szeretne, számomra többet ér bárminél...

Szív ember vagyok, aki szeret adni... és a szeret szárnyalni... Aki kompromisszumokra kész, de nem tűri, ha „megfojtják". Akinek mindennél fontosabb a családja...

Akit szeretsz, azt megpróbálod megérteni... Ha szereted, akkor szereted annyira, hogy ami számára fontos, az Neked is az...

Norbi hosszú idő után megértett... Egy könnyes csókkal súgta a fülembe: „Belátom, nem tudlak megváltoztatni... ha ennyire szeretnéd, nyisd meg azt pékséget, csak szeressük egymást..."

Jobban szeretem, mint valaha... Végre elfogadta teljesen azt, akibe 8 évvel ezelőtt beleszeretett... Engem.Címkék: 0
Értékelés: 4.04031 Hozzászólások: ()

BLOG LEÍRÁSA

Sportról, családról, a munkámról, magamról...

MAGAMRÓL

Fitness edző. DVD: Add önmagad! 1., Add önmagad! 2., Az igényes nők edzésprogramja, Légy bombajó kismama!, Add önmagad! 3. A tökéletes alakodért

ÜZENŐFAL

2008-04-14 22:24:38 Andi Kedves Réka!
Nagyon tetszik a blog.
Én csak annyit szertnék mondani, hogy csak így tovább, nagyon jó vagy abban amit csinálsz és ne törődj azokkal, akik bántanak!
Cak féltékenyek arra, amit elértél KEMÉNY munkával.
Köszönöm, hogy vagy és segítesz az emebereknek.

2008-04-14 19:23:42 Tóth Éva Szia Réka!
Az RR stars kollekcióhoz hozzá lehet jutni valahogy?

2008-04-12 18:28:30 Martina Szia Réka!
Remélem emlékszel még a március 31.-ei napra,amikor eljöttél hozzánk Nyíregyházára a Bem József Általános Iskolába.
És el tudnád küldeni azokat a képeket ami ott készült?Az e-mail címem:cs_tina@freemail.hu
Előre is köszi. :)

2008-04-11 08:29:14 Norcika Szia Réka!
Megszeretném kérdezni,hogy milyen gyakorlatokat és mit lehet ennem ,ha csak formásodni szeretnék!
Előre is köszönöm!

2008-04-10 15:46:33 Vica Jópofák vagytok, hogy nem jelenik meg a hozzászólásom.

2008-04-10 12:59:22 anyuka88 Szia Reka!En egy londonban elo magyar vagyok.Gratulalni szeretnek neked es a parodnak es sok sikert kivanok a jovoben is. Egy gyerekem van es nagyon meghiztam a segitsegedet kernem a
lefogyashoz.hallottam egy fogyast segito tabbletarol csak nem tudom a nevet.valoban hatasos?

2008-04-10 10:45:33 izi Hu-ha!Akinek nem szimpatikus a Réka miért olvassa a blogját?Inkább tornázni kéne hogy ne legyen ennyi mocsok az emberi testben,erőt gyüjteni és szeretni.

2008-04-09 16:40:31 Mrs.Robinson Szia Reka,mea culpa,hogy en itt ekezet nelkul de egy ideje kulfolodn elek.Szoval.annyi mindent tudnek es szeretnek irni,de a legeslegfontosabb:teljesen indifferens,hogy kis es mit gondol,ha van celod(barmi is az)ha van hited(barmiben)akkor kuzdj,menj,csinalj.Mindig lesznek "masok"-egyfajta reakciokent Rad, az eletedre(amirol nem tudnak),a kulsodre.Na ilyenkor kell szelektalni.Nyilvan nem kellemes negativ prekoncepciokat hallgatni-de eza piros szonyeggel jar.
Norbinak annyiban igaza van,hogy felesleges mindent kimondani,elmagyarazni"en nem is ugy ertettem.."nem is olyan vagyok" mert csak belebonyolodsz es taptalajt adsz arra,hogy kiforgassak a szavaidat.Csak onmagunknak kell megfelelni,es elszamolni.Nem attol leszel szebb vagy jobb,hogy a taxis mit mondott.Szoval,az ero legyen veled:-))

2008-04-09 14:37:55 Norci Szia Réka!
Megszeretném kérdezni hogy milyen gyakorlatokat kell csinálnom és mit lehet ennem ,ha csak formásodni szeretnék?

2008-04-09 10:53:56 szabina Kedves réka!Az én véleményem egyetért a tiéddel mert a mai világban nagy az irigység és a rosszindulat persze vannak kivételek!Én egy31 éves 2gyermekes anyuka vagyok olyan helyen lakom ahol az emberek mindig a másikkal foglalkoznak nem magukkal biztos lenne mit sepregetniük

2008-04-07 19:34:36 Noémi Szia Réka! Nem tudom,hogy emlékszel de az egészséghétre jöttél edzést tartani hozzánk Nyíregyre.Mikor fogod leírni ide?:)

2008-04-07 01:24:28 Viktoria nagyon jol nezel ki ket gyerek utan.gratulalok.
en kanadaban elo magyar vagyok,e gyerek edesanyja s itt kanadaban is az egy mentseg hogy valaki kover de van gyereke.
szomoru.s igaz hogy a magyar rosszindulatu s massal torodik nem a maga eletevel.sok sikert mindenhez

2008-04-06 14:30:37 Zita Kedves Réka!Szeretném kérdezni, hogy hol tudnék hozzájutni az Add Önmagad 3-hoz mert egy boltban sem találom.illete hallotam hogy áprilisban kerül a polcokra a legujjabb dvd amin 5*20perc látható.Baja környékén lakom.
Köszönettel: Zita

2008-04-06 10:30:07 Benedetta majd a máec. 31-i képeket valaki el tudja küldeni(tudod réka akkor volt a bem jószef ált. iskolában az egészség hét)az e-mail címem: beni0630@freemail.hu! előre is köszönöm!

2008-04-03 13:46:41 edo Kedves Réka!
Csak azt szeretném megkérdezni hogy áprilisban mikor várható az új dvdéd? nár nagyon várom!!!

2008-04-02 19:28:16 Violetta Szia!Mindennap tornázok a bnőmmel a kazijaidra,nagyon jó!Régebben azt hittem,h hülye vagy,de nagyot tévedtem!Fantasztikus vagy!Ne foglalkozz azokkal akik irigyek rád!mutasd meg hogy különb vagy náluk!Engeem is sokan megvetnek,de nem foglalkozok velük,mert tudom h a te segítségeddel lefogyok!Puszi

2008-04-01 18:15:22 Kriszti Szia Réka!
Ma csináltam a 2. videodatm és nagyon fárasztó volt de jó is:)
remélem mégsokáig fogom folytatni és nyárra majdnem olyan tökéletes alakom lesz mint Neked:)..vagy csak 1 kicsit hasonlítson:D.
Köszi szépen, szia:)

2008-04-01 14:56:45 benedetta Kedves réka! remélem emlékszel a március 31-re a Bem József Álltalános iskolában. mert majd a képeket el tudnád küldeni a beni0630@freemail.hu e-mail címre. előre is köszönöm!:)

2008-04-01 14:30:58 mondik Szia Réka!
Nem értem, hogy miért zavar az, hogy sokan nem szeretik azt, amit és ahogyan csinálsz. Végülis: nem a szeretetükből, hanem a pénzükből és a hiszékenységükből élsz meg. Nem is akárhogy :).

2008-03-31 20:07:25 Kingi Volt nálunk Réka Nyíregyházán jól megtornáztatott minket
aranyos kedves!!!!!!!

© StoryOnline 2007