2007-04-10 15:07:38

Marietta, a csoda

Fekete Mariettát már többször emlegettem. Muszáj, hogy bemutassam őt nektek, mert ez a lány nekem egy csoda. Azt gondolom, mindenkinek méltó példaképe lehet… Fekete-Gál Marietta, 23 éves, 95%-ban hallássérült fiatal hölgy, az ELTÉ-n végzős hallgató testnevelés és rekreáció szakon.

Ide elsőre felvették, míg a Testnevelési Egyetemen felvételizni sem engedték, mondván, hogy alkalmatlan „hátrányos” helyzete miatt. Bár előtte a Testnevelési Egyetemen elvégzett egy 1 éves aerobik edzői tanfolyamot, amiért tandíjat kellett fizetni. Marietta és családja kissé furcsállották ezt az eljárást, rá is kérdeztek az illetékeseknél. Hamar kibújt a szög a zsákból, nagyúr a pénz…

Marietta jogosan teljesen kiborult, a szüleit is eléggé megviselte ez a hátrányos megkülönböztetés, ekkor kerestek fel engem, hogy nézzem meg Mariettát, tényleg reménytelen-e a helyzete, vagy tehetséges, és csak kitartás kell, hogy elérje céljait. Nos, Marietta gyakorlatilag semmit nem hallott, eljött egy órámra és óriási megdöbbenésben volt nekem is részem, ugyanis, egyáltalán nem lehetett észrevenni rajta, hogy ennyire hallássérült. Szinte egyből tudta követni a lépéseket, a zene ritmusát. A negyedik-ötödik óra után pedig tökéletesen csinálta a gyakorlatokat. Ekkor határozta el, hogy megpróbálja az ELTÉ-t. Igen komoly felvételi követelmény volt. Segítettem neki egy éven át a felkészülésben, más szakemberekkel együtt. Nagyon, nagyon keményen dolgozott ez alatt az egy év alatt, hálistennek, nem hiába. Felvették, a felvételi ponthatárt messzemenően túlteljesítve. Azóta már végzős, szinte végig kitűnővel teljesített. Most írja a szakdolgozatát, az Update életmódrendszerből. Halló embereknek tart aerobik órát, nagyon sikeres, egyre többen keresik és hívják aerobik edzőnek. Karácsonyra pedig teljesült végre régi álma, megkapta azt a limitált szériájú – és igen drága – hallókészüléket, amivel így is fantasztikus, de kemény életét még teljesebbé teheti. (A hallókészülék felét mi fizettük, férjemmel, Norbival, mert a társadalombiztosítás csak a felét állta.)

Marietta teherbírása, kitartása példaértékű. Én ahova csak tudom, magammal viszem rendezvényekre, fellépésekre, fogyatékosokkal való foglalkozásokra, látogatásokra, hogy mindenki lássa az ő példáját. Nem szabad feladni, küzdeni, harcolni kell az álmainkért, céljainkért és valóra fognak válni!


Címkék:
Értékelés: 4.20 Hozzászólások: (8)
Értékeld mennyire tetszett ez a bejegyzés:
HOZZÁSZÓLÁSOK SZÁMA: 8
Barbie

Szia Réka! Ne haradugj de Marietta, a csoda igaz és valahonan ismernék ot és ha vagyam teljesulne nekem és egyszer ha megengedne Rubint Réka ha egyszer talalkoznek és szeretnék tornazni és jo tanacsot kérni Toled!Barbie
2008-05-08 15:41:31

Papp Melinda

Kedves Réka!Papp Melinda vagyok,22 éves,másfél éve hallássérült lány.eéőre tökéletesen hallottam és minden szervi ok nélkül áll fenn a problémám.Én csak tudom milyen a mai társadalomban hallássérültként élni,boldogulni,iszonyat...említettél egy limitált szériájú hallókészüléket,erről szeretnék érdeklődni,milyen készülék és hol lehet venni?én a jobb fülemre egyáltalán nem hallok a balban készülék van de így is keveset hallok.segítségedet előre is köszönöm
2007-04-26 21:58:05

RÉKA ÉS NORBI ÚTÁLÓ

ÚTÁLOM RÉKÁT ÉS NORBIT
CSAK A KIS LARA ARI!!
MIT ESZTEK OTTHON?KENYÉRT UPDATE KENYÉRT
2007-04-26 14:18:01

Kata

Kedves Juditnak szeretnék üzenni, aki az sérelmezte, hogy Réka, a megdolgozott pénzéből, nem egy kisgyermeket mentett meg, hanem a férjének vett 4 m ft értékű ajándékot.
Tudod kedves Judit, egy ember nem menthet meg mindenkit!! És azért dolgoznak, éjt nappallá téve, hogy előre haladjanak az életben! Nem tudom Te mennyit, áldoztál már más embertársaidra, még ha lehetőséged is adódott rá… de úgy gondolom és látom, hogy a Réka és férje Norbi, már bizonyítottak és tettek is az asztalra eleget másokért. Valószínű, hogy a külvilág nem is tud mindenről. Ezért úgy gondolom, ha teheted, akkor segíts Te is, ha van lehetőséged és ne mások pénztárcájában, kutakodj, mert nem tudhatod, hogy azok, akiket szapulsz, miket tesznek meg a rászorultakért!!!
Rékának üzenem, hogy nagyon- nagyon sok boldogságot, erőt és kitartást kívánok mindahhoz, amit szeretne még elérni és megvédeni önmagukat a sok negatív, gonoszkodó ember rosszindulatától!!!!
Üdv
Kata

2007-04-25 10:35:30

kinga

Szia Réka!

Elöször is gratulálok neked, csodás anya vagy, és nagyon kedves ember. A lány akit leírtál , azt hiszem le a kalappal előtte, nem mindenki, mondhatnánk, hogy 100-ból 1 lenne erre képes amire ő. Csak így tovább. Millió puszi nektek.
ui: Én is a kazettáidra tornázom, és nagyon klasszak.
2007-04-23 15:45:55

Anikó

Szia Réka!
Én és a családom a Mariettának nagyon jó barátai vagyunk!A korházban ismerkedtünk meg , mikor a lábával voltak gondok!Ilyen kitartó emberrel még nem találkoztam!Nem törödve a fogyatékosságával képes embereken segíteni önzetlenűl.Nagyon szeretettre méltó lány!Örülök , hogy megismertem!
2007-04-14 19:22:28

mamika

Szia Réka!
Ha nem lenne jó, amit tesztek, ha nem lennétek sikeresek, a kutya sem támadna benneteket. Az mond Rátok kígyót-békát, aki kövér, sikertelen, nem tudja megvalósítani a céljait. Azt gondolom, a teljesítményt elismerni kell, nem irígykedni arra, aki igenis kemény munkával eléri, amit akar, és ezt úgy teszi, hogy másoknak segít. Hogy emelett még kiválló egzisztenciát teremt a családjának, az miért bűn? Higgyetek Magatokban, és tegyétek, amit eddig! Amúgy Réka! Ezerszer jobb voltál!!!!
Mielőtt a hozzászólók levonják a következtetést, hogy ugyanolyan szép és gazdag vagyok, mint Te, elmondanám, hogy ennek az ellenkezője igaz, nem túltápláltság miatt, de nagyon kövér vagyok, viszeres, és kormányaink áldásos tevékenységének következtében ugyanolyan nehezen élünk, mint a magyarok többsége. Azt gondolom azonban, hogy nem azt kell támadni, aki tényleg megérdemelten emelkedik ki a többiek közül. Minden jót kívánok, további sikereket!
2007-04-13 05:57:09

Bene Judit

Mariettát 8 éves kora óta ismerem, nagyon szeretem és nagyra becsülöm. Óriási energiája van, valóban példa értékű az un. épek számára is. Remélem, minden vágya úgy teljesül, mint az eddigiek. Ehhez kívánok sok erőt, kitartást és jó barátokat.
2007-04-12 21:22:14

Név:
E-mail cím:
Két szám összege: tizenkilenc meg tizenkettő =
HOZZÁSZÓLÁS:

BLOG LEÍRÁSA

Sportról, családról, a munkámról, magamról...

MAGAMRÓL

Fitness edző. DVD: Add önmagad! 1., Add önmagad! 2., Az igényes nők edzésprogramja, Légy bombajó kismama!, Add önmagad! 3. A tökéletes alakodért

ÜZENŐFAL

2008-04-14 22:24:38 Andi Kedves Réka!
Nagyon tetszik a blog.
Én csak annyit szertnék mondani, hogy csak így tovább, nagyon jó vagy abban amit csinálsz és ne törődj azokkal, akik bántanak!
Cak féltékenyek arra, amit elértél KEMÉNY munkával.
Köszönöm, hogy vagy és segítesz az emebereknek.

2008-04-14 19:23:42 Tóth Éva Szia Réka!
Az RR stars kollekcióhoz hozzá lehet jutni valahogy?

2008-04-12 18:28:30 Martina Szia Réka!
Remélem emlékszel még a március 31.-ei napra,amikor eljöttél hozzánk Nyíregyházára a Bem József Általános Iskolába.
És el tudnád küldeni azokat a képeket ami ott készült?Az e-mail címem:cs_tina@freemail.hu
Előre is köszi. :)

2008-04-11 08:29:14 Norcika Szia Réka!
Megszeretném kérdezni,hogy milyen gyakorlatokat és mit lehet ennem ,ha csak formásodni szeretnék!
Előre is köszönöm!

2008-04-10 15:46:33 Vica Jópofák vagytok, hogy nem jelenik meg a hozzászólásom.

2008-04-10 12:59:22 anyuka88 Szia Reka!En egy londonban elo magyar vagyok.Gratulalni szeretnek neked es a parodnak es sok sikert kivanok a jovoben is. Egy gyerekem van es nagyon meghiztam a segitsegedet kernem a
lefogyashoz.hallottam egy fogyast segito tabbletarol csak nem tudom a nevet.valoban hatasos?

2008-04-10 10:45:33 izi Hu-ha!Akinek nem szimpatikus a Réka miért olvassa a blogját?Inkább tornázni kéne hogy ne legyen ennyi mocsok az emberi testben,erőt gyüjteni és szeretni.

2008-04-09 16:40:31 Mrs.Robinson Szia Reka,mea culpa,hogy en itt ekezet nelkul de egy ideje kulfolodn elek.Szoval.annyi mindent tudnek es szeretnek irni,de a legeslegfontosabb:teljesen indifferens,hogy kis es mit gondol,ha van celod(barmi is az)ha van hited(barmiben)akkor kuzdj,menj,csinalj.Mindig lesznek "masok"-egyfajta reakciokent Rad, az eletedre(amirol nem tudnak),a kulsodre.Na ilyenkor kell szelektalni.Nyilvan nem kellemes negativ prekoncepciokat hallgatni-de eza piros szonyeggel jar.
Norbinak annyiban igaza van,hogy felesleges mindent kimondani,elmagyarazni"en nem is ugy ertettem.."nem is olyan vagyok" mert csak belebonyolodsz es taptalajt adsz arra,hogy kiforgassak a szavaidat.Csak onmagunknak kell megfelelni,es elszamolni.Nem attol leszel szebb vagy jobb,hogy a taxis mit mondott.Szoval,az ero legyen veled:-))

2008-04-09 14:37:55 Norci Szia Réka!
Megszeretném kérdezni hogy milyen gyakorlatokat kell csinálnom és mit lehet ennem ,ha csak formásodni szeretnék?

2008-04-09 10:53:56 szabina Kedves réka!Az én véleményem egyetért a tiéddel mert a mai világban nagy az irigység és a rosszindulat persze vannak kivételek!Én egy31 éves 2gyermekes anyuka vagyok olyan helyen lakom ahol az emberek mindig a másikkal foglalkoznak nem magukkal biztos lenne mit sepregetniük

2008-04-07 19:34:36 Noémi Szia Réka! Nem tudom,hogy emlékszel de az egészséghétre jöttél edzést tartani hozzánk Nyíregyre.Mikor fogod leírni ide?:)

2008-04-07 01:24:28 Viktoria nagyon jol nezel ki ket gyerek utan.gratulalok.
en kanadaban elo magyar vagyok,e gyerek edesanyja s itt kanadaban is az egy mentseg hogy valaki kover de van gyereke.
szomoru.s igaz hogy a magyar rosszindulatu s massal torodik nem a maga eletevel.sok sikert mindenhez

2008-04-06 14:30:37 Zita Kedves Réka!Szeretném kérdezni, hogy hol tudnék hozzájutni az Add Önmagad 3-hoz mert egy boltban sem találom.illete hallotam hogy áprilisban kerül a polcokra a legujjabb dvd amin 5*20perc látható.Baja környékén lakom.
Köszönettel: Zita

2008-04-06 10:30:07 Benedetta majd a máec. 31-i képeket valaki el tudja küldeni(tudod réka akkor volt a bem jószef ált. iskolában az egészség hét)az e-mail címem: beni0630@freemail.hu! előre is köszönöm!

2008-04-03 13:46:41 edo Kedves Réka!
Csak azt szeretném megkérdezni hogy áprilisban mikor várható az új dvdéd? nár nagyon várom!!!

2008-04-02 19:28:16 Violetta Szia!Mindennap tornázok a bnőmmel a kazijaidra,nagyon jó!Régebben azt hittem,h hülye vagy,de nagyot tévedtem!Fantasztikus vagy!Ne foglalkozz azokkal akik irigyek rád!mutasd meg hogy különb vagy náluk!Engeem is sokan megvetnek,de nem foglalkozok velük,mert tudom h a te segítségeddel lefogyok!Puszi

2008-04-01 18:15:22 Kriszti Szia Réka!
Ma csináltam a 2. videodatm és nagyon fárasztó volt de jó is:)
remélem mégsokáig fogom folytatni és nyárra majdnem olyan tökéletes alakom lesz mint Neked:)..vagy csak 1 kicsit hasonlítson:D.
Köszi szépen, szia:)

2008-04-01 14:56:45 benedetta Kedves réka! remélem emlékszel a március 31-re a Bem József Álltalános iskolában. mert majd a képeket el tudnád küldeni a beni0630@freemail.hu e-mail címre. előre is köszönöm!:)

2008-04-01 14:30:58 mondik Szia Réka!
Nem értem, hogy miért zavar az, hogy sokan nem szeretik azt, amit és ahogyan csinálsz. Végülis: nem a szeretetükből, hanem a pénzükből és a hiszékenységükből élsz meg. Nem is akárhogy :).

2008-03-31 20:07:25 Kingi Volt nálunk Réka Nyíregyházán jól megtornáztatott minket
aranyos kedves!!!!!!!

© StoryOnline 2007