2007-07-26 12:14:04

Gyermeknevelés és munkavállalás

Bár nem szokásom, de az elmúlt napokban elolvastam azokat a hozzászólásokat, véleményeket, melyeket a gyermekvállalás és a munka összehangolásával kapcsolatos interjúmra írtatok. Hogy őszinte legyek, kellemesen csalódtam, hiszen kevesebb volt a negatív kritika, mint amire számítottam.

Világ életemben boldog, kiegyensúlyozott családra vágytam. Egy olyan férjre, aki a hibáimmal együtt szeret és elfogad, és két egészséges kisgyermekre…
Olyan családra, amelyben én magam is felnőttem. Hiszen mi más lett volna számomra követendő példa, mint a szüleim, az általuk létrehozott családi minta.
Édesanyám az óvodakezdésig otthon volt velem, bár otthon is keményen dolgozott, hiszen kiegészítő kereset gyanánt fóliáztak. Paprikát, paradicsomot termesztettek, amely rengeteg munkát igényelt. Egyszóval vagy a járókában vártam a paprikaszedés végét, vagy a dédi és a nagyi óvó szeretetét élveztem.
Éppen ezért nagyon tetszett az a hozzászólás, ahol arról olvastam, hogy mi is felnőttünk, amikor a szüleinknek dolgozniuk kellett és bölcsődébe adtak minket… vagy épp a nagymama vigyázott ránk.
Én azt gondolom, hogy nem szabad senki fölött pálcát törni. Tisztelem, becsülöm azokat az édesanyákat, akik főállásban otthon vannak a gyermekükkel, és a nap 24 órájában a kicsikkel foglalatoskodnak, ám ugyanúgy becsülöm azokat a nőket is, akik össze tudják hangolni a munkát és a gyereknevelést.

Bevallom, én a második csoportba tartozom, s nem azért mert számomra nem fontosak a gyermekeim. Mindennél és mindenkinél többet jelentenek számomra. Soha nem gondoltam volna, hogy minden szívdobbanásom és minden gondolatom róluk fog szólni. Tudatot megsemmisítő szerelemmel szeretem a gyermekeimet és a férjem. S tudjátok, hogy miért?
Azért mert ők azok, akikre mindig, minden helyzetben számíthatok. Akiknek a mosolya és az érintése mindig őszinte, akiknek a szavai mögött semmiféle alattomos szándék nem lapul.


A család az egyik legősibb egység, melynek jelentősége mára sajnos egyre inkább feledésbe merült. Ha jobban belegondolunk, a nagyszüleink korában teljesen természetes volt, hogy egymás mellett öregedtek meg, s a templomban elhangzott holtodiglan-holtomiglan szent és sérthetetlen köteléket jelentett.
Ehhez képest ma úgy van az embereknek 2-3 családja, mintha kötelező volna…
Véleményem szerint ez elkeserítő! De vajon miért?

Éppen ezért érintett negatívan, amikor a jeges műsor ideje alatt a fórumok azzal voltak tele, hogy folyton a gyerekeimről, a családomról beszélek. Hát kérdem én, olyan nagy bűn ez?! Olyan nagy bűn azokról beszélni, akik számomra a legfontosabbak?! Szerintem nem!
Amikor a kislányunk, Lara megszületett, Norbi azt szerette volna, ha főállású édesanyaként otthon várom őt minden este meleg vacsorával, és nem dolgozom.
Hosszas beszélgetések után sikerült csak megértetnem vele, hogy a lelki békém megteremtésének szerves része az, hogy dolgozzak. Arra kértem, hogy értsen meg, s ha egyszer is úgy érzi, hogy a munka a család rovására megy, ígérem, abbahagyom. Nem mondom, hogy könnyen, de sikerült megtalálnom az arany középutat, és teljessé vált az életem. Úgy gondolom, hogy ha egy édesanya, nő, feleség lelkileg elégedett és boldog, harmóniában él önmagával, akkor a környezete is ennek előnyeit élvezheti. Hiszen ami belül van, az van kívül is, s ez fordítva is igaz. Én azt vallom, hogy sokkal fontosabb a gyermekeinkkel együtt töltött MINŐSÉGI, mint a mennyiségi idő!

Nekem szükségem van arra, hogy a munkámban is hasznosnak érezzem magam, hogy újat alkossak azok számára, akik számítanak rám.
És egyáltalán nem érzem magam rossz anyának! Az óvoda és a bölcsőde után csak az övék vagyok! Futkározunk a Duna parton, homokozunk, játszótéren mászókázunk, vidámparkba vagy cirkuszba megyünk, strandolunk vagy épp a csúszdaparkban játszunk. Önfeledten…
Biztos vagyok benne, hogy vannak olyanok, akikben azonnal megfogalmazódik a frappáns válasz: hát persze, a milliókból könnyű ezt finanszírozni!
Sokan azt gondolják, hogy az ismert embereknek – sztároknak – semmit nem kell tenniük annak érdekében, hogy legyen mit a tejbe aprítaniuk! Gazdagságban fényűző életet élnek, ülnek a millióik tetején és élvezik a jólétet! Hát elmondom, hogy ez nagyon nem így van!
A legnagyobb milliárdosok is 10-12 órákat dolgoznak! Hiszen minél nagyobb egy birodalom, annál nagyobb a tét.
Mosolyogva hallgatom, amikor fültanúja vagyok egy-egy irígykedő beszélgetésnek, amikor arról szól az eszmecsere, hogy vajon miből „lopta” a beszélgetés alanya új autójának az árát… Eszébe sem jut a beszélgetőknek, hogy esetleg megdolgozott érte! S érdekes módon az addig befektetett munkát senki nem irigyli tőle, csak a végeredményt, a szép autót! Ez sajnos egy általános magyar „népbetegség”!
Mindenkinek áll a zászló. Van aki kesereg, s van aki tesz is azért, hogy ötről a hatra jusson! Én az utóbbit támogatom! De semmiképp sem az egészség és a család rovására!!!
További kellemes, szép napot kívánok mindenkinek!

Réka


Címkék:
Értékelés: 3.55 Hozzászólások: (49)
Értékeld mennyire tetszett ez a bejegyzés:
HOZZÁSZÓLÁSOK SZÁMA: 49
Bernadett

Kedves Réka!

Leginkább azért írok be, hogy gyarapítsam a pozitív véleménnyel hozzászólók táborát :-)
Sok agyament, irigy beszólás... Ki vigyázzon a gyerekre, étterem, kinek hogy áll a zászló.
Szerintem főleg kifogásokat keresnek az emberek arra, miért nem mozognak, miért nem tudnak egy étteremre félretenni - ha akarnak...
További sok sikert és szerencsét kívánok :-)
Berni
2008-09-23 22:50:32

Bernadett

Szia Réka! Én egy 185cm mags 15 éves lány vagyok nagyon sok problámám volt az utóbbi 8 hónapba korházba be korházból ki és az orvosk megtiltották hogy sportoljak kérdezhetek valamit mennyi az ideális testsúly?
2008-04-10 19:22:16

Orsy

Szia Réka! Nekem olyan ,,problémám,, van, hogy sehogy sem tudok lefogyni,mert ha fogyok is 1-2 hét múlva visszaszedem, anyukám szerint ez jojódiéta.(Még csak 15 vagyok,kb.168cm és 62-63kg)Azt szeretném kérni,hogy adj tanácsot mit tegyek mert sportolni otthon szoktam, de elég lusta vagyok és akaraterőm sincs sok, tornagyakorlatokkal és fogyókúrás ételekkel tudnál segíteni . lényszíves segítsetek!!!
És szeretnék még e-mailezni veletek,mert szerintem nagyon kedvesek vagytok, hogy így segítetek az embereken. Ja és ha nem nagy kérés kérlek küldj olyan ételeket amelyeket otthon én is könnyen elkészíthetek.(tavaly előtt karácsonyra kaptam egy Norbi-updata könyvet az elsőt, idén pedíg két sulyzót.) Örök hálám: Orsolya
2008-01-07 17:50:33

S2

Szia Réka!
A héten kezdtem el veled tornázni, s ezuton szeretném kifejezni elismerésemet: eszméletlen energiaval, kedességgel rendelkezel, s ebből felém minden talalkozásunkkor árad is "rendesen"! Igaz fogyokurámnak még nagyon az elején járok (szeretnék ~ 10 kg-t leadni), mégis ugy érzem ez most SIKERES LESZ, a személyednek , kisugárzásodnak koszonhetően! Remélem hamarosan valós eredményekről szamolhatok be ugyanitt!
2007-11-30 11:56:40

Andi

Szia Réka!
Végre megtaláltam a lapod!Remélem, tudsz segíteni!Eddig a 2x2x20 és a 3x30 perces kazettádra tornáztam minden másnap, minden 1. nap mélyizomra edzettem. Hogyan változtassak az edzéstervemen, ha kismama vagyok, mert nem szeretném aluledzeni magam, de a babának sem szeretnék ártani.Megvettem a Légy bombajó kismama dvd-t is, de minden 2. napon szeretnék valami pluszt is tornázni.Segíts kérlek, mert kell a napi 1 óra torna.Előre is köszönöm!
2007-10-04 19:53:51

erzsi

Szia Réka!
Elolvastam acikkedet és igazat adok neked.Az írigység úgy tűnik népbetegség lesz mostanában.Pontosan azok foglalkoznak a másik emberrel és a körülötte lévő történésekkel akiknek ennyi a dolguk.Azok akik dolgoznak ,gyermeket nevelnek,háztartást vezetnek,ezer felé szakadnak nincs sem idejük sem energiájuk mással foglalkozni,sőt szitkozódni.Én örülök ha este van és lehet egy kicsit pihenni és ezt az időt nem arra fordítom hogy melyik híresség mivel gyarapodott,mit vásárolt stb.Gyermekvállalás és munka:ismerős téma.4 kiskorú gyermeket nevelek akik 14,12,5,és 3 évesek.Visszamentem dolgozni,mert többet kereshetek egyrészt,másrészt szeretnék a munkában feltöltődni,folyamatosan tanulni.4 gyermek mellett 18 éve óvodapedagógusként dolgozom,és szeretem a munkám.Soha nem értettem a rosszindulatú embereket de együtt kell élni velük.Úgy gondolom mindenki a maga szerencséjének a kovácsa és hajrá.Minden jót kívánok.
2007-09-11 20:19:17

katika

Szép mondat, hogy mindenkinek áll a zászló. De azt gondolom, hogy Te Norbinak vagy köszönhető. Egyszerűen ő épített fel. nélküli még most is a jászkarajenői sport klubban tartanál edzéseket havi 100 ezerért. Ennyit a kemény munkáról!
2007-09-10 13:31:51

Márta

Réka!

Tényleg sokat dolgoztok , ugyanúgy mint annyian mások, csakhogy ti ismertek vagytok.Engem nyilatkozataitokba csa az zavar , hogy a pénzt a milliókat a kocsit amibe jársz igazából mindig ti hozzátok fel.Ha a fogyás mellett nem ez lenne a fő téma nem bántanának ennyien.

Tényleg mindenki bántani akar? A fenti rajongó levelekből nem ez tűnik ki.
2007-09-06 21:53:01

Ildi

Kedves Réka! Nagyon jó az Add önmagad 3 dvd, a popsigyakorlatok nagyon kemények még súlyzó nélkül is. A kérdésem az lenne, hogy a striák a fenekemen mivel tüntethetőek el, ha ez egyáltalán lehetséges? A táplálkozásra próbálok odafigyelni, vékony testalkatom van.
Köszi:
Ildi
2007-09-06 10:55:26

kiki

sziasztok
véletlenül jutottam ide,de azt mondom nektek akik álandóan áskálódnak:azok nagyon irigyek! mert mind irigylik RÉKÁT,HOGY MINT ANYA MINT NŐ HELYT TUD ÁLLNI!
RÉKA csak így tovább büszkék vagyunk rád!!
nagyon szép családod van.!
és nagyon jó egézszéget, éssok sikert kívánok neked!!
üdv:kiki
2007-09-05 11:52:33

Farkas Kriszta

Szia Réka!
Először is le a kalappal,ahogy kezeled a téged ért támadásokat.A neten hol lehet téged ,,elérni"?Sajnos az edzéseiden nem tudok részt venni,mert Makón élek.Problémám az,hogy a szülés után nagyon sokat híztam,a terhesség alatt 7kg-t.Szoptatás alatt jöttek a kilok pedig oda figyeltem mit eszem.Kaptam egy gyógyszert(Ceraset)utána jött a hízás.Járok heti 2x pilates tornára és kézilabdázom még sem megy le.Sajnos 2x műtötték a bal térdem és egyszer össze kellett csavarozni a bal vállam.Fáj a térdem ha megterheléstől.Szeretnék tanácsot kérni milyen fajta gyakorlatokat javasolsz.Sokunkat érdekel hol lehet veled kapcsolatott felvenni.
2007-09-01 00:41:44

Timi

Szerintem rossz blogba írtál Morrigan2! Itt senkit nem érdekel a bunkó hozzászólásod! Ha nem érted miért írom ezt neked, olvasd el az előtted lévő hozzászólásokat!
2007-08-30 10:17:41

morrigan2

Nem tudjátok miért tiltották meg Norbi blogján a hozzászólásokat??

Elárulom!
Valaki sokat tudott, és ezt kezdte elmondani a blogban! Meddig lehet még húzni a húrt??
2007-08-24 16:55:57

SuperWoman

Sziasztok!
A külföldön élő hogy és szigetes videó kommentjára szeretnék reagláni. Én is láttam a videót. először nagyon meglepődtem Rékán és Norbin. Tudni kell, hogy NAGY RAJONGÓJA VAGYOK RÉKÁNAK - nekem is furcsa volt hogy ennyire negativak voltak a szigetről a fiatalok ilyen szeretnek bulizni, aztán majd 30 körül hirtelen a homlokukhoz kapnak és olyanok lesznek mint mi. Fitneszesek. Mindenki változik. Ugy gondolom, hogy a bulizós korszakon is túl kell esni. Ezt az egész szigetet nem kell annyira komolyan venni és ez alapján nem szabad itélni. Réka- megvettem az ADD ÖNMAGAD 3. részét is! Szuper! Gyilkos csajszi vagy, nem birok járni mozdulni torna után annyira kemény! :) csak igy tovább...
2007-08-23 14:48:13

Angel

Sya Réka! segíts, mer készen vagyok! 8 hónapja születt a kisfiam s szeretném most rendbetenni a külsőmet, eddig mindennel kudarcot vallottam, az edzőterem jüó lenne de nem találtam olyat ahol picurral mehetelk, ahol megőrzik míg én izzadok. Már jelentkeztem a fogyi sóba is mert kb 30 kilót lkellene leadnom az ideális súly elnyeréséhez! Téged látva és nyilatkozataidból ismerve olyan nő vagy akire felnézek s akiben megbízom. Adj tanácsot! Köszönettel: Angel
2007-08-06 16:47:15

Tubak Éva

Szia Réka!
A Te és Norbi segítségével már leadtam egy hónap alatt 10 kg-t.És ez az eredmény a bőrömöm is látszik.Egy kérdésem lenne az,hogy hány kilótól ajánlod elkezdeni az edzőtermi kártyákat,mert én eddig hetente 4-5 alkalommal végzek 1 órás kardió edzést.Most 94 kg vagyok.
Köszönöm mind a kettőtöknek!
2007-08-06 10:24:41

Nyuszkó

Szia Réka! Ne foglalkozz a sok rosszakaróddal, ne hagyd, hogy letörjenek! Nagyon csodállak, nem sok nőnek van kitartása, hogy ilyen alakja legyen! Nekem sincs! :)
2007-08-05 15:14:41

Gyöngyusz

Szia!Elsősorban gratulálni szeretnék sikereidért így tovább!Nagyon sokan irigyelnek de nem gondolnak bele a "háttér munkába" ami mögötted áll!
2007-08-04 14:07:48

Kovács Andrea

Kedves Réka!
Én is fitness edző, mellette egy szép, 3 éves kislány anyukája vagyok. Természetesen én is mindent megteszek azért, hogy a férjem büszke lehessen rám. Szeretek én is csinosan öltözködni, ha már a munkám során nagyrészt sportruhában töltöm a hétköznapjaimat. De a szolíd öltözet is lehet ugyanúgy csinos. Szerintem is kicsit közönségesbe megy át, amikor gyerekkel a kezedben miniszoknyában, combközépig érő csizmában jelensz meg valahol... Te közéleti szereplő vagy, neked tényleg nem mindegy, hogy miben mutatkozol. Ami pedig a " testem a hitelem" mondatodat illeti: hát nem tudom, a műmell nem éppen a hitelesség jele. Nekem is megviselte a szoptatás a melleim, és tudom, hogy nem lehet formálni edzéssel. Én mégis elfogadom ilyennek. Ennek ellenére persze nem vetlek meg a műtét miatt, szíved joga, ha ettől jobban érzed magad, de mégis úgy gondolom, hogy kétgyermekes anyukaként nem biztos, hogy szükséges azokat olyan nagy "mellbedobással" mutogatni. Erre a hitelesség magyarázat kicsit erős. Különben pedig minden jót kívánok! Üdv!
2007-08-03 12:07:42

zsuzsa111

sziasztok.én is kétgyermekes anyuka vagyok és alig várom hogy végre dolgozhassam.megértem RÉKÁT és gratulálok neki azért amit elért.
2007-08-02 19:46:16

Alexandra

szia Réka!nagyon szeretném ha segitenél nekem...szeretném feszesiteni a testemet de nem tudom hogyan álljak neki!és fogyni is szeretnék!KÉrlek segits!Üdv:alexandra
2007-08-02 19:03:30

Bea

Szia Réka!
Nagyon szép a családod! Te vagy a példaképem! Úgy szeretnék kinézni mint Te!! Kiraktam a képed a hűtőmre! Most fogytam pár kilót (5kg), így az alakommal nincs gond, de a bőröm nem feszes és narancsbőrős. Milyen mozgást tudnál rá ajánlani? Súlyzós edzőtermi gépeken, kardió vagy aerobik gyakorlatokat?
Előre is köszi a választ.
Üdv: Bea

2007-08-02 17:43:06

Orsi

20 éves vagyok,modellként,hostessként dolgozom és Réka miatt nézek ki úgy,ahogy:Dengem formálni kellett,ő megadta.akinek meg nem tetszik az,amit csinál,hát üljön tovább a tv előtt!Rubint Réka Forever:D
2007-08-02 15:20:51

Kollár Julianna

Jó lenne ha kiszállnál a reflektorfényből és a gyerekneveléssel foglalkoznál akkor most nem kéne panaszkodni hogy mennyire fáradt vagy. Ó te szegény most sajnálni kéne?
2007-08-02 13:10:00

Judit

Szia Réka!
Először is gratulálok a két gyönyörű gyerekedhez, nagyon szépek és aranyosak.
Nekem is van egy 4 hónapos kislányom, de szülés után sajnos 15 kg rajtam maradt. Szerinted, hogyan tudnám mielőbb leadni? Azt olvastam, hogy szoptatás alatt nem mindegy, hogy mit sportolok, szerinted is igy van? Ha van egy pici időd, válaszolj légyszíves.
Köszönettel:
Judit
2007-08-01 22:35:52

fanny

Szia Réka!
siok-sok kitartást a jövőben!!!:)
2007-08-01 16:01:13

Vágner Adrienn

Sziasztok !Nagyon szeretem Rubint Rékát
2007-08-01 14:25:08

Ticketke

Kedves Réka!!!Tudom, hogy mekkora teher egy őszinte ember számára, ha mindent megteszel, hogy másoknak jó legyen, és nagyon sokan bántanak, és utálnak!!!Ezt tudom, hogy nem lehet sokáig bírni és nagyon nehéz a bántó szavakat elfelejteni!!!Talán még jobban fájnak, mint egy alapos verés!!!De én becsülöm a kitartásod és az energiádat!A családodra pedig büszke lehetsz, mert gyönyörű gyermekeid vannak. Ami a legfontosabb, hogy nagyon édes nem elkényeztetett gyerekekről van szó!!!És becsülöm azt is, hogy milyen jól neveled őket!!!Erről bárki csak példát vehetne!!!A munkádról?Hát igen!!!Ehhez csak annyit tudok hozzáfűzni az irigykedők számára, hogy próbálják ki, hogy egy aerobik órát tartsanak meg intenzíven és olyan aktivitással mint te (meg még képzeljenek hozzá napi 7-et)azt hiszem az azt követő izomláz és egyéb mellékes dolog után beszélni sem lenne kedvük!!!:)Szóval kitartás!!!
2007-08-01 13:27:05

Kornélia

Szia Réka! Már írtam Neked levelet a napokban, de sajna semmmi választ nem kaptam rá.):Azt szeretném megérdeklődni, hogy Kedveseddel, 10 kg leadásához össze tudnátok-e állítani számomra étrendet, melyet kiadagolva ki is szállítanátok/ Bp., IV. ker/, illetve tudnál-e edzéstervet adni, esetleg edzőtermet ajánlani. Mindez milyen anyagi vonzattal járna részemre?
Várom gyors válaszod!
További szép napot kívánok Neked és családodnak!
2007-08-01 12:43:56

BM

Többségünk csendesen, minden felhajtás nélkül éli végig életét e földön. Aligha fogadnak bennünket vörös szőnyeggel, nem emelnek tiszteletünkre pompás emlékműveket. Ez azonban nem csökkenti fontosságunkat. Százszámra várják ugyanis az emberek, hogy egy magunkfajta odalépjen hozzájuk: emberek, akik hálásak lesznek a mi együttérzésünkért, bátoritásunkért... Valakinek boldogabb lesz az élete, mert nem sajnáltuk az időt, hogy megosszuk vele, amit adni tudunk. Többnyire alábecsüljük egy mosoly egy simogatás, egy kedves szó, egy figyelő tekintet, egy őszinte bók, vagy csekélyke törődés erejét, pedig mind képes rá, hogy új irányt szabjon az életnek. Nem is gondolnánk, mily végtelen sok lehetőség adódik nap mint nap, hogy szeretetünket kimutassuk.
2007-08-01 12:13:45

Ági

Szia Réka!
Bevallom őszintén nekem nagyon nem tetszett, tetszik a nagy felhajtás, hogy van olyan mikor a csapból is a Schobert család folyik. Ennek ellenére teljesen egyetértek veled abban, amit a családodról irtál. Tapasztalatból mondom (közel egyidősek vagyunk), bár nekem még csak egy kislányom van, sokkal többet ér egy olyan anyuka, aki boldog, kiegyensúlyozott, mint egy fáradt, ideges....Én sem szégyeltem beadni bölcsibe a gyermekemet, mert rájöttem arra, hogy csak úgy lehet teljes az életem, ha a munkahelyemen is elismerést érek el, és igy délután a gyermekem kap egy mosolygós anyukát, akivel az egész délután az övé. Az irigységgel sajnos nem tudsz mit kezdeni, ilyen nemzet vagyunk, ami borzasztó, néha egy kanál viz is elég lenne egyeseknek, de hidd el ez nemcsak a hiresebb emberekkel van igy, kicsiben is ez megy. Réka én kitartást kivánok neked, és erőt nem kell kivánnom, mert bármikor amikor megölel bármelyik gyermeked több erőt kapsz tőlük, mint bárkitől a világon. Az ő mosolyukért érdemes élni, és azokért a szavakért, amikor csak úgy azt mondják neked, hogy anyukám szeretlek! A többi meg nemszámit!
Ági
2007-08-01 09:40:25

K.Beáta

Szia Réka!Szerintem nagyon jól csinálsz mindent.Szeretném,ha segitenél nekem 1éve született meg a kislányunk és szeretnék a combomból,fenekemből és a hasmból leadni mivel kezdjem 5 kilót szeretnék leadni.Mi a véleményed a testtekercselésről?Elöre is köszi a segitséget.Nagyon jók vagytok!
2007-07-31 22:01:29

Berg Mónika

Kedves Réka! Te vagy a legsikeresebb NŐ a világon! A családod büszke lehet Rád!
2007-07-31 19:11:55

Sólyom Rita Kitti

Kedves Réka!
Hetek óta csinálom az Add önmagad DVD-det és mellette igyekszem tartani a diétát...ami nem mindig sikerül..csodálom a kitartásod és az elszántságod..nagyon erős nő vagy,emiatt felnézek Rád :)
Kérlek,válaszolj egy kérdésemre.Nem világos,hogy
2007-07-31 00:58:09

Carmen

Szia Réka Mindenképpen becsülésre méltó ha valaki mint Anya és Feleség ennyire szépen össze tudja eggyeztetni a munkáját és a családdal járó nehézségeket,és így néz ki ahogy Te kinézel.A pénz nem minden,és nem elég ahhoz hogy ennyire harmóniában legyél önmagaddal.Csakis magadnak köszönheted és büszke lehetsz magadra,az irigyeid pedig csinálják utánnad ,a lehetőség meg van.Sok sikert kíván egy jelenleg 17-hetes kismama aki az első babáját várja.
2007-07-30 13:34:59

SZS

Kedves Réka! A családról és a munkavállalásról gyerekek mellett leírtakkal tökéletesen azonosulok. Csak akkor boldog igazán egy gyermek is, ha az édesdanyja is kiegyensúlyozott, és szerintem sem teljes egy nő élete pusztán azzal, hogy gyereket nevel és háztartást vezet. Nem értem miért emiatt kezdenek ki, hisz ez messziről látszik, hogy családcentrikus és szertettel teli ember vagy.

Egyetlen dolog nem tetszett, hogy írod rengeteg munka eredménye mindaz, ami jelenleg megadatott nektek. Elhiszem és nem is vitatom, nem is vitathatom, hogy ez így van. De hidd el rengeteg ember dolgozik keményen mégsem érhet el ilyen anyagi biztonságot. Nem pusztán azon múlik, hogy mennyit dolgozol! Az én szüleim keményen dolgoztak egész életükben az eredmény forintban kifejezve mégsem ugyanaz! Ez nem bántás, remélem nem veszed annak, de gondolom, hogy a Te szüleid sem tudták volna megteremteni mindazt, amit neketek sikerült, a rengeteg munka ellenére sem!
További sok sikert, SZS
2007-07-30 12:22:36

s.mónika

CSAK ÍGY TOVÁBB!!!Sok a féltékeny ember, a magyarokra sajna ez jellemző.Jók a receptek és jó lenne egy olyan dvd ami felölel egy aerobic órát.Van egy kislányom 22 hónapos és sajnos csak 2-szer jutok el tornázni hetente,ezért várom az új dvd-t.Sajnos a többi már unalmas(nem rossz értelemben)ez a hátránya az otthoni tornának.üdv Móni
2007-07-30 11:50:22

Hilda

Szia Réka!Én 36 éves anyuka vagyok,sajnos már elváltam,és a segitségedet szeretném kérni!Nagyon tisztellek és csodálom hogy mit véghez vittetek a Norbival együtt és nagyon büszkék lehettek magatokra és persze a gyönyörü gyerekekre:-)Tudom,hogy naponta nagyon sok levelet kapsz és gondolom nem is mindegyikre jut idöd válaszolni!Már nagyon sok mindent kiprobáltam,de semmi nem segit!Elég érdekes alakom van mint egy körte ,és eléggé zavar,viszont nem igen vagyok kitarto!Egyedül nevelem a gyerekem és elég szégyenlös vagyok,mert a combom fenekem elég megereszkedett narancsbörös:-(volt mikor fogytam,de a hasambol meg a mellemböl ahonnan épp nem kellene!Kérlek ha tudsz Nekem segiteni légyszives,ja 173cm magas vok és 75 kg,már a plasztikán,zsirlesziváson is gondolkodtam,de nagyon sokba kerül Nekem!Kérlek segits,köszönöm addig is!Tisztelettel Bizony Hilda
2007-07-29 16:20:34

Barby

Szia Réka!Világéletemben sportoltam, - most 52!!! éves vagyok, 1 éve abbahagytam a sportot,/konditerem,testépités/ leamortizálódtam, elhiztam...1 év után most 2./ kivetettem a visszereimet, 2 itt-ott egy kis korrekciós zsirszivás/1700 ml/, majd Norbi-kaja, és a Te kazidra napi torna. 10 kg lement, de még löttyedt vagyok...Réka, szerinted lehetek én még szuper nő? Mindent megteszek ezért! Napi torna, update 1 kaja- vagy lehetetlen? ha van temény, mennyi idő még? mire látszik? Akár személyes tanácsodat is várom, elérhetőséget kérnék Tőled? Barby
2007-07-29 12:04:38

Zoé

Szia Réka! Én egy három gyerekes anyuka vagyok, és hasonló problémákkal küzdök, mint más gyerekes anyukák. Számomra is a legfontosabb a család, szinte elképzelhetetlen számomra, hogy ne legyek velük, de elérkezett az idő, hogy a legkisebb gyermekünket is bölcsödébe adjuk, aminek a gondolatára is rosszul vagyok. Már 6 éve vagyok itthon, bár rendszeresen dolgoztam mellette a családi vállalkozásunkban, amiből a gyerekek szerencsére nem sokat érzékeltek, mert mindig úgy szerveztem a munkáimat, hogy a gyerekek alvásidejére essen. Szerencsésnek mondhatom magam, hogy így meg tudtam oldani eddig, a gyereknevelés és a munka egyensúlyban tartását. Most szeretnék egy kicsit mással foglalkozni, olyan munkával, amit igazán szeretnék és kilépni a családi vállalkozásból, de szinte lehetetlen, mert amint meghallják, hogy három gyerekünk van, mintha valami bűnöző lennék elfordulnak és semmilyen lehetőséget nem adnak. Szóval a mai társadalom elítél, ha dolgozol a gyerekek mellett, elítél, ha nem, de azért is elítél amiért gyerekeket szültél. Tanácstalan vagyok mit tegyek, de azt biztos nem bánnom meg,hogy gyerekeket szültem, mégha nem kapok munkát más területen.
Más! Sok kismama panaszkodik a súlya miatt. Én minden terheségem alatt felszedtem 12-14kg-ot, de soha nem volt gondom a leadásával. Se a terhesség alatt, se utána nem végeztem intenzív testedzést, csak amennyi jól esik alapon. Jógázok, és a gyerekekkel rengeteget sétálunk, futkározunk, és odafigyelünk az étkezésre, de nem mazochista módon. Minden napra jut csoki, vagy fagyi is.
Összegezve, szerintem jó anya vagy és ne gondold, hogy akik nem ezt mondják, hogy ők jobban csinálják, talán az irigység beszél belőlük és az előítéletek, amiről sokat lehetne beszélni.
üdv! Zoé
2007-07-29 06:50:36

G.

Szia Réka!
Teljes nagyér-tranzpozícióval operáltak még 2,5 éves koromban. Ezért aztán nem tudok úgy mozogni, hogy hatásos legyen. Szigorú felügyelet mellett kihordhattam a kisfiamat. A terhesség alatt csak 8kg híztam, nagyon figyeltem rá, de most valahogy nem megy. Norbi módszerével fogytam már 12kg-t korábban, de visszajött. Szeptemberben újabb szívműtétre kell mennem, és a normál update-re már nincs időm leadni (nekem kb. 2 hónap alatt indult be a fogyás), a mínusz tíz kg-ra pedig nincs pénzem a baba mellett. Tudom, mi Norbi véleménye az ingyen fogyasztásról, nem is ezt kérem, de nem kaphatnék egy kis kedvezményt?
Bocs, h. ide írtam, de Norbihoz regisztrálni kell, és lehet, hogy akkor már nem lett volna merszem leírni mindezt.
Várom válaszotok, G.
2007-07-27 22:05:04

Zsuzska

Úgy könnyű dolgozni és szerelmbe élni, ha van aki vigyáz a gyerekeidre.Az enyém 2,5 éves, de anyagyszülők még nem is látták. Csak mi vagyunk.
Kiváncsi leéél te így hogy tudnál dolgozni, utazgatni éttermezni............
Üdv. Zsuzska
2007-07-27 21:46:48

párospedál

Kedves Réka!
Nem igaz, hogy mindenkinek "áll a zászló", mert te nem tudod (pedig tudhatnád), hogy nagyfokú szerencse is kell ahhoz, hogy sikert érj el bármilyen munkában. Hogy jókor legyél jó helyen. Hogy legyen egy "kéz, " amely lendít rajtad. (nem célozni akorok, de ismerősre, barátra, rokonra gondoltam) . Aztán meg vannak olyan foglalkozások, ahol nem is lehet kiemelkedni (legalábbis fizetésileg) Mint pl. a pedagógus, én is az vagyok. Szeretem a szakmám, úgy ahogyan te is hivatásodnak tekinted a tiédet, és is ezt tanultam, hiszen ezzel szeretnék foglalkozni. De azért, ha jól élhetnék ebből a fizetésből (és nem kell nekem drága kocsi!) én már boldog lennék!
Szóval óvatosabban azokkal a zászlókkal!
Egy jászberényi
2007-07-27 19:37:27

Fazekas Krisztina

Kedves Réka!
Nekem is van egy 6hónapos kisfiam,és szeretnélek megkérni hogy babarecepteket is tegyetek fel a honlapotokra,vagy küldj nekem légyszíves egy pár receptet.Ezt azért kérem mert kipróbáltam egy pár recepteteket és bevált,így gondolom a babák és gyerekek részére is tudnátok egészséges,ízletes ételeket ajánlani.Előre is köszönöm.Sok boldogságot,sikert a jővőben is!
2007-07-27 15:26:20

Judit

Teljesen igazad van abban, hogy a gyerekekkel töltött MINŐSÉGI, és nem pedig mennyiségi idő számít. Nem attól jó anya valaki, ha egész nap otthon dekkol a gyerekeivel. Nekünk itt Magyarországon törvényi keretek biztosítják, hogy 3 évig itthon legyünk a gyerekekkel. De más külföldi országokban nincs ilyen lehetőség. Van olyan ország, ahol hat hét után vissza kell mennie a kismamának dolgozni. Akkor ő is rossz anya, amiért nem mond fel, és nem marad otthon???? Emberek kapjunk már a fejünkhöz!!! Egyébként minden fröcsögőnek üzenem, hogy én nekem nem szállítja Norbi cége az ebédet, és a gyerekeimre sem vigyáz más rajtam kívül, mégis van időm és lehetőségem egészségesen étkezni, és napi szinten másfél órát tornázni. És megjegyzem, hogy a mozgásra szánt időt nem a gyerekeimtől veszem el. Attól hogy valaki otthon van a gyerekével, nem azt jelenti, hogy semmire nincs ideje. Elvégre a háztartást is elvezeti az ember gyerek mellett. Akkor a főzés meg a takarítás is bűn, mert elrabol minket a gyerekeinktől???
2007-07-27 13:56:57

Kiss Krisztina

Kedves Réka!

Nagyon tetszett a családról és munkáról megfogalmazott cikked!Jelenleg 17 hónapos gyönyörű kislányommal vagyok itthon, de közben nyelvet tanulok, illetve főiskolára megyek. Véleményem szerint is egy nőnek egyensúlyt kell teremteni a munka és a család között, hisz ez teszi teljessé. Mi nők egyébként is képesek vagyunk több helyen megállni a helyünket!
Szeretném elmondani, hogy nagyon jónak találom az általad kiadott DVD-ket, kazikat. Valamennyi program a birtokomban van és minden egyes nap (kivéve a vasárnapot) aktívan tornázom. A háztartás vezetése (mosi, főzés, takarítás), a gyerek és a tanulás mellett szánok időt arra, hogy mozogjak. Nem küszködöm felesleggel, hisz 172 cm magas és 59 kg vagyok, csak egyszerűen jól esik a mozgás, illetve szeretem a tükörben nézni szép lassan átalakuló testem.
Nagyon sajnálom, hogy téged oly sokan bántanak, de mindig azt kell nézni, hogy ki mondja, nem pedig, mit mond. Te tudod, mennyi munka és idő van abban, amit teszel, amit elértél. Az irigyek azt gondolják, hogy mindent csak úgy kaptál, mert ők lusták megdolgozni az igazi sikerért, vagy nem elég kreatívak. Bennem nincs irigység! Megdolgoztatok azért, amitek van és tovább megyek, nagyon sok emberen segítettetek, ezért megérdemeltek minden jót, amit az élet adhat.
Remélem, hogy még nagyon sokáig aktívan dolgozol azon, hogy mi nők szebbek, csinosabbak, sportosabbak legyünk és csak bízom abban, hogy sok fiatal követi példátokat.
A titeket támadók pedig nézzenek magukba, gyakoroljanak önkritikát. Senki sem érdemli meg, hogy miatta bánkódj! Csak a családod a fontos, a velük megélt szép pillanatok, a többi hanyagolható.
További sok sikert, jó egészséget és nagyon boldog életet kívánok neked és családodnak.

Tisztelettel:

Krisztina
2007-07-27 11:43:20

ronyka

Végre találtam eg fórumot ahol valamilyen szinten "kapcsolatba tudok léni" Veled-Veletek.
Csak gratulálni szeretnék mindenhez amit elértetek és nem csak az anyagi javakról beszélek. A boldog család, a gyönyörű gyerekek, az egészséges élet és a nagyszerű karrier amit véghezvittetek.
Számomra példaképszámba mentek. Soha nem tudnék egyetl.en fillért sem irigyelni tőletek. Igenis megdolgoztatok érte!
És ne törődjetek egyetlen negatív és ocsmánykodó kritikával sem, mert csak a rosszindulat és az IRIGYSÉG beszél belőlük.
MINDENKI A MAGA SZERENSÉJÉNEK A KOVÁCSA!
Csak igy tovább Breki ;)
2007-07-27 11:37:04

Edit76

Kedves Réka! Nekem az a kérdésem, ha vki hízni szeretne, de csak 1- 2 kg-t, és utána azt a súlyt szeretné tartani, milyen ételeket kell fogyasztania? Novemberben született a kisfiam, és még szoptatok, de 2 hetes kora óta 49 kg vagyok. Elötte se voltam sokkal több, 50- 50,5kg és 164 cm, és jól is érzem így magam, de egy étkezési tanács jól jönne. * Az, h. a gyerekeid fontosak tök normális, biztos vagyok benne, h. jut rájuk idő munka mellett is. Szerintem ha vki 4- 6 órát dolgozik az belefér, de 8- 10 az sok, mert pik-pak nagyok lesznek a gyerkőcök és bánhatja az ember lánya, h. nem töltöttek együtt több időt.
2007-07-26 19:47:40

Julianna

Szia Réka!160cm és 64,8kg sulyu anyuka vagyok!7,5 a koleszterinem és szeretném tudni hogyha fogynák akkor lemenne e a koleszterinem??ugy érzem h alma hasam van!3 műszakban dolgozom űlő munkát végzek és szeretném tudni h milyen tornát lehetne végezni csak hasra???mennyi az ideális testsúly?
2007-07-26 16:14:39

Név:
E-mail cím:
Két szám összege: kettő meg hét =
HOZZÁSZÓLÁS:

BLOG LEÍRÁSA

Sportról, családról, a munkámról, magamról...

MAGAMRÓL

Fitness edző. DVD: Add önmagad! 1., Add önmagad! 2., Az igényes nők edzésprogramja, Légy bombajó kismama!, Add önmagad! 3. A tökéletes alakodért

ÜZENŐFAL

2008-04-14 22:24:38 Andi Kedves Réka!
Nagyon tetszik a blog.
Én csak annyit szertnék mondani, hogy csak így tovább, nagyon jó vagy abban amit csinálsz és ne törődj azokkal, akik bántanak!
Cak féltékenyek arra, amit elértél KEMÉNY munkával.
Köszönöm, hogy vagy és segítesz az emebereknek.

2008-04-14 19:23:42 Tóth Éva Szia Réka!
Az RR stars kollekcióhoz hozzá lehet jutni valahogy?

2008-04-12 18:28:30 Martina Szia Réka!
Remélem emlékszel még a március 31.-ei napra,amikor eljöttél hozzánk Nyíregyházára a Bem József Általános Iskolába.
És el tudnád küldeni azokat a képeket ami ott készült?Az e-mail címem:cs_tina@freemail.hu
Előre is köszi. :)

2008-04-11 08:29:14 Norcika Szia Réka!
Megszeretném kérdezni,hogy milyen gyakorlatokat és mit lehet ennem ,ha csak formásodni szeretnék!
Előre is köszönöm!

2008-04-10 15:46:33 Vica Jópofák vagytok, hogy nem jelenik meg a hozzászólásom.

2008-04-10 12:59:22 anyuka88 Szia Reka!En egy londonban elo magyar vagyok.Gratulalni szeretnek neked es a parodnak es sok sikert kivanok a jovoben is. Egy gyerekem van es nagyon meghiztam a segitsegedet kernem a
lefogyashoz.hallottam egy fogyast segito tabbletarol csak nem tudom a nevet.valoban hatasos?

2008-04-10 10:45:33 izi Hu-ha!Akinek nem szimpatikus a Réka miért olvassa a blogját?Inkább tornázni kéne hogy ne legyen ennyi mocsok az emberi testben,erőt gyüjteni és szeretni.

2008-04-09 16:40:31 Mrs.Robinson Szia Reka,mea culpa,hogy en itt ekezet nelkul de egy ideje kulfolodn elek.Szoval.annyi mindent tudnek es szeretnek irni,de a legeslegfontosabb:teljesen indifferens,hogy kis es mit gondol,ha van celod(barmi is az)ha van hited(barmiben)akkor kuzdj,menj,csinalj.Mindig lesznek "masok"-egyfajta reakciokent Rad, az eletedre(amirol nem tudnak),a kulsodre.Na ilyenkor kell szelektalni.Nyilvan nem kellemes negativ prekoncepciokat hallgatni-de eza piros szonyeggel jar.
Norbinak annyiban igaza van,hogy felesleges mindent kimondani,elmagyarazni"en nem is ugy ertettem.."nem is olyan vagyok" mert csak belebonyolodsz es taptalajt adsz arra,hogy kiforgassak a szavaidat.Csak onmagunknak kell megfelelni,es elszamolni.Nem attol leszel szebb vagy jobb,hogy a taxis mit mondott.Szoval,az ero legyen veled:-))

2008-04-09 14:37:55 Norci Szia Réka!
Megszeretném kérdezni hogy milyen gyakorlatokat kell csinálnom és mit lehet ennem ,ha csak formásodni szeretnék?

2008-04-09 10:53:56 szabina Kedves réka!Az én véleményem egyetért a tiéddel mert a mai világban nagy az irigység és a rosszindulat persze vannak kivételek!Én egy31 éves 2gyermekes anyuka vagyok olyan helyen lakom ahol az emberek mindig a másikkal foglalkoznak nem magukkal biztos lenne mit sepregetniük

2008-04-07 19:34:36 Noémi Szia Réka! Nem tudom,hogy emlékszel de az egészséghétre jöttél edzést tartani hozzánk Nyíregyre.Mikor fogod leírni ide?:)

2008-04-07 01:24:28 Viktoria nagyon jol nezel ki ket gyerek utan.gratulalok.
en kanadaban elo magyar vagyok,e gyerek edesanyja s itt kanadaban is az egy mentseg hogy valaki kover de van gyereke.
szomoru.s igaz hogy a magyar rosszindulatu s massal torodik nem a maga eletevel.sok sikert mindenhez

2008-04-06 14:30:37 Zita Kedves Réka!Szeretném kérdezni, hogy hol tudnék hozzájutni az Add Önmagad 3-hoz mert egy boltban sem találom.illete hallotam hogy áprilisban kerül a polcokra a legujjabb dvd amin 5*20perc látható.Baja környékén lakom.
Köszönettel: Zita

2008-04-06 10:30:07 Benedetta majd a máec. 31-i képeket valaki el tudja küldeni(tudod réka akkor volt a bem jószef ált. iskolában az egészség hét)az e-mail címem: beni0630@freemail.hu! előre is köszönöm!

2008-04-03 13:46:41 edo Kedves Réka!
Csak azt szeretném megkérdezni hogy áprilisban mikor várható az új dvdéd? nár nagyon várom!!!

2008-04-02 19:28:16 Violetta Szia!Mindennap tornázok a bnőmmel a kazijaidra,nagyon jó!Régebben azt hittem,h hülye vagy,de nagyot tévedtem!Fantasztikus vagy!Ne foglalkozz azokkal akik irigyek rád!mutasd meg hogy különb vagy náluk!Engeem is sokan megvetnek,de nem foglalkozok velük,mert tudom h a te segítségeddel lefogyok!Puszi

2008-04-01 18:15:22 Kriszti Szia Réka!
Ma csináltam a 2. videodatm és nagyon fárasztó volt de jó is:)
remélem mégsokáig fogom folytatni és nyárra majdnem olyan tökéletes alakom lesz mint Neked:)..vagy csak 1 kicsit hasonlítson:D.
Köszi szépen, szia:)

2008-04-01 14:56:45 benedetta Kedves réka! remélem emlékszel a március 31-re a Bem József Álltalános iskolában. mert majd a képeket el tudnád küldeni a beni0630@freemail.hu e-mail címre. előre is köszönöm!:)

2008-04-01 14:30:58 mondik Szia Réka!
Nem értem, hogy miért zavar az, hogy sokan nem szeretik azt, amit és ahogyan csinálsz. Végülis: nem a szeretetükből, hanem a pénzükből és a hiszékenységükből élsz meg. Nem is akárhogy :).

2008-03-31 20:07:25 Kingi Volt nálunk Réka Nyíregyházán jól megtornáztatott minket
aranyos kedves!!!!!!!

© StoryOnline 2007