Vissza a StoryOnline-ra » Sztárblog » Rubint Réka blogja » Íme, ahogy ígértem, itt a folytatás...
2008-02-25 11:20:35

Íme, ahogy ígértem, itt a folytatás...

Még mielőtt folytatnám, szeretném megköszönni a levélírók véleményét! Egy csodálatos mondatot olvastam a sorok között: "Ha a külvilág bántja Önöket, még inkább kapaszkodjanak össze! A szeretet ereje mindenben segít!" Ismeretlenül is hálás vagyok ezen sorokért, nagyon köszönöm!!!

Érdekes... Teljesen más kezdést terveztem az előző rész folytatásának, de ahogy a mondás szól: Ember tervez, Isten végez... És mennyire így van!

Sokszor elakadok a részletekben. Ez betudható egy jó tulajdonságnak is, de ebben a felületes, rohanó, mindenkit eltaposó világban nem biztos, hogy kifizetődő! Néhány hete olvastam Müller Péter: Örömkönyv c. művét, amely olyan hatással volt rám, hogy ha személyesen találkozhatnék e nagyszerű íróval, tiszteletem jeléül biztosan magamhoz ölelném! Egyszerűen lenyűgöztek az őszinte, patyolattiszta, érthető sorok, a bennünk rejlő ki nem mondott gondolatok! Minden egyes szavát magamba szívtam, hiszen olyan érzés kerített hatalmába, mintha Müller Péter ismerne engem. Mintha érezné és tudná, hogy milyen gondolatok kavarognak bennem. Ha valaki olvasta a könyvét, valószínűleg ugyanezt érezheti...

Elnézést, hogy elkalandoztam, a SZERETET összetartó erejéről volt szó! Számtalanszor felteszik a kérdést, épp ezért én magam is eltöprengek azon, hogy mi a kapcsolatunk, mi az erős összetartozásunk titka Norbival? A közös munka?! Nem! Nagyon jó, hogy egy az érdeklődési körünk, munkánk, missziónk, de nem ez az, ami összeköt minket. A gyerekek?! Nem! Fantasztikus, talán az élet legnagyobb ajándéka két kicsi gyermekünk, de tudom, hogy az egységhez több kell!

Tudjátok mi? A SZERETET! A másikat szeretni nem csak annyit jelent, hogy naponta többször, majd az évek előre haladtával egyre kevesebbszer mondjuk el egymásnak vagy küldjük el sms-ben, hogy Szeretlek, hanem a testi-lelki "összekapaszkodás" egységét! A részleteket, az apró pici részleteket... S bárki mondhat bármit, az én véleményem és tapasztalatom az, hogy ennek a meghatározó egységnek az apró pici, az élet értelmét adó részletei a gyerekek. Ám ha az egység, az "összekapaszkodás" nem szent kötelék, nem egy szövetség férfi és nő között, mindenkor, minden helyzetben, akkor lehetnek a részletek csodával telik, az egység darabjaira hullhat... Talán ez a mi titkunk...

S talán ez volt a titka Norbi Kék csapatának is…  A SZERETET! Az "összekapaszkodás"! - Hálásan köszönöm még egyszer ezt a hozzászólótól idézett szót!

Tudjátok, hogy milyen vakhittel, kitartással követtek, bíztak bennünk?! Ahhoz tudnám hasonlítani, mint amikor egy csecsemő megszületik, s egyetlen biztos pont az életében, itt kint, a "rideg" valóságban az édesanyja. Az édesanya hangja, érintése, ölelése... Ha hiszitek, ha nem, ezek az óriási nagy emberek, - ahogy Jakupcsek Gabi mondaná - voltak a mi Picikéink! Óriási testben érző, szív-lélek emberek! Nagyon sokat kaptunk Tőlük! Nagyon sokat!

Norbi rengeteget mesélt arról, hogy milyen érzés volt 104 kilós kamaszként élni az életét. Bezárva kövérségének korlátai mögé... 14 évesen nagy börtön lehetett, ám akárhányszor meghallgattam, valahogy soha nem sikerült teljes mértékben átélnem azt, amit akkor érzett! S milyen az élet?! Megadta a LEHETŐSÉGET, hogy átéljem minden apró pillanatát, minden egyes percét azoknak a nehéz, s egyben örömteli pillanatoknak, amelyeket akkor éreztek ezek a nagyszerű emberek, amikor a mérlegre állva bizonyíthattak! Maguknak! Bizonyíthattak, hogy meg tudták csinálni!!!

MEGCSINÁLTÁK! Ők, akik soha előtte nem tudtak tartós fogyást produkálni! El sem tudjátok képzelni, hogy milyen kitartó munka, mennyi át nem aludt, edzésekkel eltelt éjszaka van ezeknek az embereknek a háta mögött!

Fontos az Update és fontos a rendszeres edzés... de mindennél többet jelentett számukra az "összekapaszkodás" egy KÖZÖS hittel, egy KÖZÖS cél érdekében, amit Norbi kovácsolt össze bennük!

A kezdeti Kék csapat 6 tagjából 4-en örültek annak, hogy Norbihoz kerültek, 2-en viszont nem. S mit csinált a férjem?! A fő lázadót, Gábort az első nap kinevezte a csapat kapitányának :)  "Semmi gond, mester! Nem baj, hogy nem szimpatizálsz velem és a módszeremmel! Tudod mit? Legyél Te a csapatkapitány, amikor nem leszek a házban, Te leszel én, Te leszel Norbi! Tudd meg, hogy milyen Norbinak lenni! Amikor nem vagyok itt, Te vagy mindenért a felelős. A csapatért, az edzésekért, az evésekért..." Amikor elmesélte itthon, csak hallgattam és elképzeltem Gábor nagyra nyílt szemeit, ahogy végighallgatta annak az embernek az utasítását, akit legszívesebben faképnél hagyott volna. S tudjátok, mi történt? Gábor komolyan vette a feladatot és néhány nap múlva csak annyit mondott: "Köszi... Nem cserélnék veled semmi pénzért!" De a feladat az feladat, s ő büszkén, kifogástalanul helyt állt benne!

Annyira nagyon tisztelem Őket! Annyira nagyon! Egytől egyig! És mindazokat, akik otthon elhatározzák, hogy lezárják zsírbörtönbe zárt életüket, és egy lehetőségekkel teli, egészségesebb, boldog új életet kezdenek! Van, aki azért, hogy teherbe essen, van, aki azért, hogy ott lehessen gyermeke esküvőjén, s van, aki egyszerűen csak esztétikai szempontból... Minden esetben tiszteletre méltó elhatározás!

Most zárom soraim az utolsó résszel hamarosan jelentkezem!
Mindenkinek nagyon szép napot kívánok: Réka


Címkék:
Értékelés: 4.00 Hozzászólások: (5)
Értékeld mennyire tetszett ez a bejegyzés:
HOZZÁSZÓLÁSOK SZÁMA: 5
Barna Beáta

Szia Réka!Minden tiszteletem a tied és férjedé!Nagyon jól csináljátok amit csináltok,ne foglalkozzatok senkivel aki rossz indulatú veletek!Sajnos ez az egész világ ilyen rosszindulatú!Saját bőrömön tapasztaltam és hidd el,nem azért ilyenek,mert nem értenek veletek eggyet,hanem azért mert irigye az emberek és úgy gondolják,ha nekik nem jött be az élet,hát másnak se legyen jó,csak sajnos azt kevesen veszik figyelembe,hogy kevesen vannak akik tesznek is azért hogy elérjenek bármit is az életben csak várják tétlenül a sikert!Ti rengeteget tettetek azért ami lett belőletek,minden tiszteletem a tietek,megérdemlitek a sikert!Én míg élek minden a ti oldalatokon fogok állni,mert példaértékű emberek vagytok mind a ketten!Szeretnék többet beszélgetni veled!Ha van rá mód,kérlek írd meg!De személyesen veled nem pedig úgy hogy legyen egy közvetítő köztünk,rengeteg dolgot szeretnék veled át beszélni!Örökké hŰ rajongótok!Szia!
2008-03-09 12:03:28

Benkő Gáborné

Kedves Réka
Minden tiszteletem Kettőtöké, Családodé... Lehet irigyek az emberek, de legbelül lehet mindenki szeretne olyan egészségesen, kitartóan sportolni, mint TI. Ez egy életforma, igaz, hétköznapi embereknek, más jellegű munka mellett kevesebb idő jut a sportolásra, de példamutató amit csináltok... minden szépet Családodnak és Neked..
2008-03-01 19:05:31

Brekusz

Kedves Réka!

Olyan sokféleképpen lehet értékelni a Nagy Fogyást. Úgyis, mint egy versenyt, és úgy is, mint egy műsort. A verseny mindig egy adott állapotról egy kép, ami lehet, hogy ott és úgy pont nem Nektek kedvezett, de ha tényleg ennyit dolgoztatok, ha tényleg ennyire megszerettétek a kis csapatotokat, és szeretitek a munkátokat, akkor ezt versenyként nem szabad nézni. A szeretet, az összetartás és az egészség SOSE lehet verseny része. Persze, a média azzá teszi, de szerintem ez CSAK rajtatok múlik, hogy hogyan fogjátok fel. Mindig mosolyogtam a fél pohár víz példáján, hogy félig teli vagy üres...? Sokszor írtad, nyilatkoztad, hogy mennyire fájnak a negatív visszajelzések. Próbáld ki egyszer, hogy a kedves, pozitív megjegyzéseket kétszer elolvasod, és a negatívokat pedig mondjuk csak addig, amíg ki nem derül, hogy negatív... Nem is biztos, hogy olyan embereknek is meg kell felelni és tetszeni mindig, akiknek egyébként egy másik szituációban nem is érdekelne a véleménye. Tudom, hogy ez nagyon nehéz, nekem sem megy mindig, de próbálkozom vele.
Brekipuszi
2008-02-28 13:41:18

Ujvári Ibolya

Kedves Réka!
Voltam nálad Életmód tanácsadáson és írtam azóta neked 3 emailt,de sajnos egyikre sem érkezett válasz!félek h lehet h rosszul írtam fel az email címed!Hogy tudnék veled kapcsolatba lépni!Köszönettel: Ibolya
2008-02-28 00:22:25

Hamar Kinga

Nagyon szeretlek Réka!
2008-02-25 16:05:17

Név:
E-mail cím:
Két szám összege: tizenegy meg tizenkettő =
HOZZÁSZÓLÁS:

BLOG LEÍRÁSA

Sportról, családról, a munkámról, magamról...

MAGAMRÓL

Fitness edző. DVD: Add önmagad! 1., Add önmagad! 2., Az igényes nők edzésprogramja, Légy bombajó kismama!, Add önmagad! 3. A tökéletes alakodért

ÜZENŐFAL

2008-04-14 22:24:38 Andi Kedves Réka!
Nagyon tetszik a blog.
Én csak annyit szertnék mondani, hogy csak így tovább, nagyon jó vagy abban amit csinálsz és ne törődj azokkal, akik bántanak!
Cak féltékenyek arra, amit elértél KEMÉNY munkával.
Köszönöm, hogy vagy és segítesz az emebereknek.

2008-04-14 19:23:42 Tóth Éva Szia Réka!
Az RR stars kollekcióhoz hozzá lehet jutni valahogy?

2008-04-12 18:28:30 Martina Szia Réka!
Remélem emlékszel még a március 31.-ei napra,amikor eljöttél hozzánk Nyíregyházára a Bem József Általános Iskolába.
És el tudnád küldeni azokat a képeket ami ott készült?Az e-mail címem:cs_tina@freemail.hu
Előre is köszi. :)

2008-04-11 08:29:14 Norcika Szia Réka!
Megszeretném kérdezni,hogy milyen gyakorlatokat és mit lehet ennem ,ha csak formásodni szeretnék!
Előre is köszönöm!

2008-04-10 15:46:33 Vica Jópofák vagytok, hogy nem jelenik meg a hozzászólásom.

2008-04-10 12:59:22 anyuka88 Szia Reka!En egy londonban elo magyar vagyok.Gratulalni szeretnek neked es a parodnak es sok sikert kivanok a jovoben is. Egy gyerekem van es nagyon meghiztam a segitsegedet kernem a
lefogyashoz.hallottam egy fogyast segito tabbletarol csak nem tudom a nevet.valoban hatasos?

2008-04-10 10:45:33 izi Hu-ha!Akinek nem szimpatikus a Réka miért olvassa a blogját?Inkább tornázni kéne hogy ne legyen ennyi mocsok az emberi testben,erőt gyüjteni és szeretni.

2008-04-09 16:40:31 Mrs.Robinson Szia Reka,mea culpa,hogy en itt ekezet nelkul de egy ideje kulfolodn elek.Szoval.annyi mindent tudnek es szeretnek irni,de a legeslegfontosabb:teljesen indifferens,hogy kis es mit gondol,ha van celod(barmi is az)ha van hited(barmiben)akkor kuzdj,menj,csinalj.Mindig lesznek "masok"-egyfajta reakciokent Rad, az eletedre(amirol nem tudnak),a kulsodre.Na ilyenkor kell szelektalni.Nyilvan nem kellemes negativ prekoncepciokat hallgatni-de eza piros szonyeggel jar.
Norbinak annyiban igaza van,hogy felesleges mindent kimondani,elmagyarazni"en nem is ugy ertettem.."nem is olyan vagyok" mert csak belebonyolodsz es taptalajt adsz arra,hogy kiforgassak a szavaidat.Csak onmagunknak kell megfelelni,es elszamolni.Nem attol leszel szebb vagy jobb,hogy a taxis mit mondott.Szoval,az ero legyen veled:-))

2008-04-09 14:37:55 Norci Szia Réka!
Megszeretném kérdezni hogy milyen gyakorlatokat kell csinálnom és mit lehet ennem ,ha csak formásodni szeretnék?

2008-04-09 10:53:56 szabina Kedves réka!Az én véleményem egyetért a tiéddel mert a mai világban nagy az irigység és a rosszindulat persze vannak kivételek!Én egy31 éves 2gyermekes anyuka vagyok olyan helyen lakom ahol az emberek mindig a másikkal foglalkoznak nem magukkal biztos lenne mit sepregetniük

2008-04-07 19:34:36 Noémi Szia Réka! Nem tudom,hogy emlékszel de az egészséghétre jöttél edzést tartani hozzánk Nyíregyre.Mikor fogod leírni ide?:)

2008-04-07 01:24:28 Viktoria nagyon jol nezel ki ket gyerek utan.gratulalok.
en kanadaban elo magyar vagyok,e gyerek edesanyja s itt kanadaban is az egy mentseg hogy valaki kover de van gyereke.
szomoru.s igaz hogy a magyar rosszindulatu s massal torodik nem a maga eletevel.sok sikert mindenhez

2008-04-06 14:30:37 Zita Kedves Réka!Szeretném kérdezni, hogy hol tudnék hozzájutni az Add Önmagad 3-hoz mert egy boltban sem találom.illete hallotam hogy áprilisban kerül a polcokra a legujjabb dvd amin 5*20perc látható.Baja környékén lakom.
Köszönettel: Zita

2008-04-06 10:30:07 Benedetta majd a máec. 31-i képeket valaki el tudja küldeni(tudod réka akkor volt a bem jószef ált. iskolában az egészség hét)az e-mail címem: beni0630@freemail.hu! előre is köszönöm!

2008-04-03 13:46:41 edo Kedves Réka!
Csak azt szeretném megkérdezni hogy áprilisban mikor várható az új dvdéd? nár nagyon várom!!!

2008-04-02 19:28:16 Violetta Szia!Mindennap tornázok a bnőmmel a kazijaidra,nagyon jó!Régebben azt hittem,h hülye vagy,de nagyot tévedtem!Fantasztikus vagy!Ne foglalkozz azokkal akik irigyek rád!mutasd meg hogy különb vagy náluk!Engeem is sokan megvetnek,de nem foglalkozok velük,mert tudom h a te segítségeddel lefogyok!Puszi

2008-04-01 18:15:22 Kriszti Szia Réka!
Ma csináltam a 2. videodatm és nagyon fárasztó volt de jó is:)
remélem mégsokáig fogom folytatni és nyárra majdnem olyan tökéletes alakom lesz mint Neked:)..vagy csak 1 kicsit hasonlítson:D.
Köszi szépen, szia:)

2008-04-01 14:56:45 benedetta Kedves réka! remélem emlékszel a március 31-re a Bem József Álltalános iskolában. mert majd a képeket el tudnád küldeni a beni0630@freemail.hu e-mail címre. előre is köszönöm!:)

2008-04-01 14:30:58 mondik Szia Réka!
Nem értem, hogy miért zavar az, hogy sokan nem szeretik azt, amit és ahogyan csinálsz. Végülis: nem a szeretetükből, hanem a pénzükből és a hiszékenységükből élsz meg. Nem is akárhogy :).

2008-03-31 20:07:25 Kingi Volt nálunk Réka Nyíregyházán jól megtornáztatott minket
aranyos kedves!!!!!!!

© StoryOnline 2007