2008-03-18 12:57:07

Nagy segítség az édesanyám…

Épp az elmúlt hetekben olvastam valamelyik bulvár lapban, hogy az amerikai sztároknak milyen jellegű, és milyen nagyságrendű kiadásaik vannak. Természetesen listájukon szerepelt a babysitterekre szánt összeg is, amely volt, akinél egy, volt, akinél három dadus bérét is tartalmazta.

Sokszor felmerül a kérdés: Mi a legjobb gyermekeinknek?! Ki vigyázzon rájuk, ha mi távol vagyunk? Adjunk neki cumit, vagy sem? Mikor adjuk közösségbe? És még sorolhatnám…
Kérdések tömkelege! És mindenki mást mond! Egy biztos! Mindenki a legjobbat szeretné adni, biztosítani gyermeke számára.
Én, amikor kislányunkkal, Larával várandós voltam, elhatároztam, hogy ha Lara megszületik, mindent én magam fogok megtapasztalni a kicsit körülvevő nehézségek, akadályok terén. Ez mindaddig tartott, amíg haza nem mentünk a kórházból, és eljött az első fürdetés ideje…
Soha nem felejtem el…
Norbival álltunk a fürdőszoba közepén, kezemben életünk kincsével, Larával. Mindent szakszerűen felmelegítettünk, ellenőriztünk, és Lara mégis sírt. Utólag visszagondolva egy apróság volt a könnyek okozója, én mégis kétségbeesetten hívtam édesanyámat telefonon, hogy a segítségét kérjem. Ez 2003 októberében volt, és azóta is Ő az, akire mindig, mindenben számíthatok! Legyen az egy lázas éjszaka, egy térdhorzsolás, vagy éppen egy meggy mag lenyelése…
Milyen érdekes! Gyermekkoromban az édesanyám volt az, akihez ha bármi sérelem ért odaszaladtam, odabújtam, minden bánatomat elpanaszkodtam, s óvó ölelése, nyugalmat adó szavai egy pillanat alatt békét varázsoltak körém. Tudtam, hogy amíg Ő van, addig nekem semmi bajom nem eshet…

Eltelt azóta, sok-sok év, és ez az érzés, még ha picit csökkent is, mégis itt él bennem, és megmaradt. Ő az első ember, akit minden reggel felhívok, s Ő az utolsó, akitől este telefonon elbúcsúzom… Úgy, mint régen, amikor kislányként kiszaladtam a konyhába, és egy puszival nyugtáztam, hogy édesanyám a közelemben van.
Olyan furcsa! Olyan nagyon sokszor elgondolkodom a gyerekekkel kapcsolatos dolgokon! Nem tudom, hogy azon kedves blog olvasók, akik gyermekes édesanyák, hogy állnak a gyermekneveléssel, de bennem számtalanszor felmerül a kérdés: Vajon mindent úgy csinálok, ahogyan kell?! Elég következetes vagyok, vagy túl engedékeny?! Megszidjam, ha rosszat tesz a kicsi Norbi, vagy hagyjam, hogy megtapasztalja cselekedetének a következményét?! És még sorolhatnám…
Egyszóval: Jól csinálom-e?!

Ilyenkor édesanyám és az óvó néni is megnyugtat, hogy mindent úgy teszek, ahogyan kell, én azért mégis azt tapasztalom, hogy a legtöbb, felnőttkorban „előbukkanó”, sérelemnek, traumának az oka, a gyermekkorban keresendőek!
Éppen ezért, nagyon nagy a felelősség rajtunk, szülőkön!!!
Világ életemben nagycsaládra vágytam. De soha nem hittem volna, hogy ennyire összetett, ennyire bonyolult egy pici gyermek lelke. Annyira ártatlanul tiszták, annyira kedvesek és őszinték… Minden egyes simogatás, minden egyes mosoly…
Ezt szeretném számukra megóvni!
Tudom, hogy nem lehet, hiszen az évek múlásával, őket is eléri majd a nagyvárosi közöny, de amíg lehetőségem van rá, olyan közeget szeretnék számukra biztosítani, ahol szeretet és béke veszi körül őket. Amikor Norbi esténként hazaér és magához ölel, a szemem sarkából sokszor látom a gyerekeket, ahogy ártatlan kis szemeikkel minket kémlelnek. Apát és anyát! Megfeledkezve önmagukról, először picit bambán, szájtátva állnak, majd amikor észreveszik, hogy nézzük őket, elmosolyodnak, és a kisfiam ilyenkor megkérdezi: „Anyuci! Szejeted apát?”

Mennyire fontos lehet ez nekik! Vajon mi játszódhat le ilyenkor a kicsi lelkükben?!
Egy biztos! Béke van a lelkükben. Béke és mérhetetlen szeretet, önzetlen elfogadás!
Elfogadás, melyet pici koruktól kezdve tudatosan beléjük neveltem.  Nagyon fontosnak tartottam, hogy inger gazdag környezetben nőjenek fel. Lássák, és érezzék azt, hogy az élet adta lehetőségekért, az értékeinkért nap, mint nap meg kell dolgozni!
Nem lehet akármikor játékot, mesekönyvet vagy mese dvd-t venni, vigyázni kell rá, meg kell becsülni, hiszen minden, amit megveszünk sok munkába, és pénzbe kerül.
Éppen ezért havonta egyszer 2-3 napot vidéken töltenek édesanyámnál az unokatestvérekkel, ahol megtapasztalhatják a vidéki élet színes, nyitott, vidám, ám gondtalannak egyáltalán nem nevezhető oldalát is.
Mindig is szerettem volna, ha kapnak egy kis ízelítőt abból, amiben én felnőttem. Ne csak mesekönyvből ismerjék a kiskacsát, a tyúkokat, a kismalacot. Ne jelentsen számukra nehézséget összeszedni a tojást, a kerti veteményesben mamával elduggatni a hagymát, leszedni a paradicsomot, kimenni a határba és megnézni az aratást, hemperegni a búzában…
Egyszóval mindazt, amit gyermekként én is átéltem, megtapasztaltam, és rendkívül élveztem!

Fontosnak tartom, hogy ne egy rózsaszín burokban, hanem a lehetőségeinkhez mérten, boldog gyermekkort biztosítva, az életre neveljük őket!
Édesanyám rengeteget segít a gyerekek körül, fizikailag, de sokszor telefonon keresztül is! Az elmúlt évek során rájöttem és megtapasztaltam, hogy csak és kizárólag Ő az a „külső” segítség, akiben feltétel nélkül megbízhatok!

 


Címkék:
Értékelés: 4.56 Hozzászólások: (2)
Értékeld mennyire tetszett ez a bejegyzés:
HOZZÁSZÓLÁSOK SZÁMA: 2
sexer saci

Kedves Réka!
Nagyon szép gyermekeid vannak!Megdobogtatta szívem amilyen szeretettel írtál a gyerekekröl.Gratulálok!
2008-03-24 09:40:05

wendyke

Tökeletes edesanya vagy , percig se aggodj!!!!!
2008-03-19 17:16:56

Név:
E-mail cím:
Két szám összege: tizenkilenc meg hat =
HOZZÁSZÓLÁS:

BLOG LEÍRÁSA

Sportról, családról, a munkámról, magamról...

MAGAMRÓL

Fitness edző. DVD: Add önmagad! 1., Add önmagad! 2., Az igényes nők edzésprogramja, Légy bombajó kismama!, Add önmagad! 3. A tökéletes alakodért

ÜZENŐFAL

2008-04-14 22:24:38 Andi Kedves Réka!
Nagyon tetszik a blog.
Én csak annyit szertnék mondani, hogy csak így tovább, nagyon jó vagy abban amit csinálsz és ne törődj azokkal, akik bántanak!
Cak féltékenyek arra, amit elértél KEMÉNY munkával.
Köszönöm, hogy vagy és segítesz az emebereknek.

2008-04-14 19:23:42 Tóth Éva Szia Réka!
Az RR stars kollekcióhoz hozzá lehet jutni valahogy?

2008-04-12 18:28:30 Martina Szia Réka!
Remélem emlékszel még a március 31.-ei napra,amikor eljöttél hozzánk Nyíregyházára a Bem József Általános Iskolába.
És el tudnád küldeni azokat a képeket ami ott készült?Az e-mail címem:cs_tina@freemail.hu
Előre is köszi. :)

2008-04-11 08:29:14 Norcika Szia Réka!
Megszeretném kérdezni,hogy milyen gyakorlatokat és mit lehet ennem ,ha csak formásodni szeretnék!
Előre is köszönöm!

2008-04-10 15:46:33 Vica Jópofák vagytok, hogy nem jelenik meg a hozzászólásom.

2008-04-10 12:59:22 anyuka88 Szia Reka!En egy londonban elo magyar vagyok.Gratulalni szeretnek neked es a parodnak es sok sikert kivanok a jovoben is. Egy gyerekem van es nagyon meghiztam a segitsegedet kernem a
lefogyashoz.hallottam egy fogyast segito tabbletarol csak nem tudom a nevet.valoban hatasos?

2008-04-10 10:45:33 izi Hu-ha!Akinek nem szimpatikus a Réka miért olvassa a blogját?Inkább tornázni kéne hogy ne legyen ennyi mocsok az emberi testben,erőt gyüjteni és szeretni.

2008-04-09 16:40:31 Mrs.Robinson Szia Reka,mea culpa,hogy en itt ekezet nelkul de egy ideje kulfolodn elek.Szoval.annyi mindent tudnek es szeretnek irni,de a legeslegfontosabb:teljesen indifferens,hogy kis es mit gondol,ha van celod(barmi is az)ha van hited(barmiben)akkor kuzdj,menj,csinalj.Mindig lesznek "masok"-egyfajta reakciokent Rad, az eletedre(amirol nem tudnak),a kulsodre.Na ilyenkor kell szelektalni.Nyilvan nem kellemes negativ prekoncepciokat hallgatni-de eza piros szonyeggel jar.
Norbinak annyiban igaza van,hogy felesleges mindent kimondani,elmagyarazni"en nem is ugy ertettem.."nem is olyan vagyok" mert csak belebonyolodsz es taptalajt adsz arra,hogy kiforgassak a szavaidat.Csak onmagunknak kell megfelelni,es elszamolni.Nem attol leszel szebb vagy jobb,hogy a taxis mit mondott.Szoval,az ero legyen veled:-))

2008-04-09 14:37:55 Norci Szia Réka!
Megszeretném kérdezni hogy milyen gyakorlatokat kell csinálnom és mit lehet ennem ,ha csak formásodni szeretnék?

2008-04-09 10:53:56 szabina Kedves réka!Az én véleményem egyetért a tiéddel mert a mai világban nagy az irigység és a rosszindulat persze vannak kivételek!Én egy31 éves 2gyermekes anyuka vagyok olyan helyen lakom ahol az emberek mindig a másikkal foglalkoznak nem magukkal biztos lenne mit sepregetniük

2008-04-07 19:34:36 Noémi Szia Réka! Nem tudom,hogy emlékszel de az egészséghétre jöttél edzést tartani hozzánk Nyíregyre.Mikor fogod leírni ide?:)

2008-04-07 01:24:28 Viktoria nagyon jol nezel ki ket gyerek utan.gratulalok.
en kanadaban elo magyar vagyok,e gyerek edesanyja s itt kanadaban is az egy mentseg hogy valaki kover de van gyereke.
szomoru.s igaz hogy a magyar rosszindulatu s massal torodik nem a maga eletevel.sok sikert mindenhez

2008-04-06 14:30:37 Zita Kedves Réka!Szeretném kérdezni, hogy hol tudnék hozzájutni az Add Önmagad 3-hoz mert egy boltban sem találom.illete hallotam hogy áprilisban kerül a polcokra a legujjabb dvd amin 5*20perc látható.Baja környékén lakom.
Köszönettel: Zita

2008-04-06 10:30:07 Benedetta majd a máec. 31-i képeket valaki el tudja küldeni(tudod réka akkor volt a bem jószef ált. iskolában az egészség hét)az e-mail címem: beni0630@freemail.hu! előre is köszönöm!

2008-04-03 13:46:41 edo Kedves Réka!
Csak azt szeretném megkérdezni hogy áprilisban mikor várható az új dvdéd? nár nagyon várom!!!

2008-04-02 19:28:16 Violetta Szia!Mindennap tornázok a bnőmmel a kazijaidra,nagyon jó!Régebben azt hittem,h hülye vagy,de nagyot tévedtem!Fantasztikus vagy!Ne foglalkozz azokkal akik irigyek rád!mutasd meg hogy különb vagy náluk!Engeem is sokan megvetnek,de nem foglalkozok velük,mert tudom h a te segítségeddel lefogyok!Puszi

2008-04-01 18:15:22 Kriszti Szia Réka!
Ma csináltam a 2. videodatm és nagyon fárasztó volt de jó is:)
remélem mégsokáig fogom folytatni és nyárra majdnem olyan tökéletes alakom lesz mint Neked:)..vagy csak 1 kicsit hasonlítson:D.
Köszi szépen, szia:)

2008-04-01 14:56:45 benedetta Kedves réka! remélem emlékszel a március 31-re a Bem József Álltalános iskolában. mert majd a képeket el tudnád küldeni a beni0630@freemail.hu e-mail címre. előre is köszönöm!:)

2008-04-01 14:30:58 mondik Szia Réka!
Nem értem, hogy miért zavar az, hogy sokan nem szeretik azt, amit és ahogyan csinálsz. Végülis: nem a szeretetükből, hanem a pénzükből és a hiszékenységükből élsz meg. Nem is akárhogy :).

2008-03-31 20:07:25 Kingi Volt nálunk Réka Nyíregyházán jól megtornáztatott minket
aranyos kedves!!!!!!!

© StoryOnline 2007